Indijanske modrosti: Kam gre naša duša, medtem ko sanjamo?

Verjetno ste se že kdaj spraševali: kaj za vraga pomenijo vaše sanje in od kje vse te ideje, ki se napletejo ponoči? 

Indijanske modrosti: Kam gre naša duša, medtem ko sanjamo? (foto: profimedia) profimedia
29. 2. 2020

Nekateri niso pozorni na sanje, le zamahnejo z roko češ, le en nor svet, ki se odvija ponoči. Nekateri pa jim posvetijo več pozornosti. Meddrugim so to počeli tudi Indijanci, sanje so zanje namreč pomenile zelo pomemben faktor.

Otroke so učili, naj si zapomnijo svoje sanje, če je le mogoče, saj jih bodo lahko uporabili kot vodstvo ali kot okno v njihov um.

Verjamejo, da del duše ponoči zapusti telo in odpotuje v sanjski čas ali svet, ki obstaja prav tako kot fizični. Del duše tako odpotuje v druge dimenzije, kjer lahko komuniciramo tudi z drugimi dušami, tudi tistimi, ki niso več na Zemlji. Prav tako pravijo, da lahko duše (ali naša lastna duša) v sanjah komunicirajo z nami preko simboličnih interakcij, podob ali dogodkov. Služijo nam lahko kot pomembna sporočila in vodstva. Le razumeti jih je treba.

Kadar vas v sanjah obiščejo vaši pokojni, boste čutili, da gre za posebno stanje sanj, ki se razlikuje od tistih zmedenih. Včasih so sanje preroške. Včasih pa gre le za čiščenje naše podzavesti in stresov. Imate nočne more? Nič hudega, to je le znak, da se čistijo stresi in travme. Mar ni priročno, da jih čistite ponoči?