Izšla jesenska Sensa!

V petek, 2. oktobra, je izšla jesenska Sensa oktober/november. Kaj vas čaka v njej? 

1. 10. 2015

Iz vsebine:

Sensa astro

Saturnova šola življenja

S Saturnom v Strelcu bomo vsi skupaj iskali nove poti do resnice. Naše videnje sveta, moralnost, odnos do znanja in duhovnosti se bodo preoblikovali, mi pa bomo premaknili svoje meje dosega. Vsak resen pristop in posvečenost znanju bo botroval globokemu občutku razumevanja in gotovosti, smisel obstoja pa bomo našli znotraj razmerij materije in duha.

Sensina zgodba z glasbeno skupino Siddharta

Pesmi so v zraku

Tomi Meglič ni sanjal o glasbeni karieri od otroštva: ''Kitaro sem se začel učiti pri petnajstih letih, kar je zelo pozno. Dve leti sem se učil intenzivno, bil sem samouk. Po srednji šoli sem se odločil za študij novinarstva in geografije, kar pomeni, da so bile moje takratne življenjske ambicije drugačne. Kitara je bila nekaj za zraven, ker sem imel rad glasbo.'' Za vpis v drugi letnik fakultete mu je zmanjkal en izpit. Že takrat je čutil, da stisnjen med plevel ne bo trpel. ''Namesto da bi posedal doma, sem izkoristil šolsko pavzo in se odpravil v Avstralijo za šest mesecev. Zraven sem imel kitaro. V tem času je skupina delala posnetke, ki so mi jih pošiljali. Takrat smo že vedeli, da bomo posneli ploščo in ko sem se vrnil, smo začeli zares delati.''

Okultizem - skrivno znanje

Pogovor z okultistom 14. stopnje J.L. Presnigom

Kako se je vam zgodil okultizem?

Najprej moram poudariti, da naključij ni. Ko sem bil leta 1973 kot vojaški častnik neuvrščene Jugoslavije poslan na misijo v Angolo, sem med opravljanjem patrulje naletel na tamkajšnjega vrača – šamana, ki mi je napovedal prihodnost, med drugim tudi to, da se bom kmalu začel ukvarjati z okultnimi vedami. Bil sem šokiran in spet bi bil, če bi se mi to ponovilo. Vrač je z votlim bambusom razpihoval rdečo zemljo pred mano in risal nekakšne simbole in figure. Kolega, ki je bil z mano in je razumel jezik domačinov, mi je povedal, da je vrač v zemljo zarisal moje življenje. Žal nisem imel s sabo ničesar, da bi si lahko to zapisal, sem si pa na srečo veliko zapomnil. Skoraj vse iz te napovedi se mi je pozneje tudi uresničilo. Čez tri leta sem se v času dopusta vrnil v Angolo, da bi ponovno našel tega vrača, a žal neuspešno. Pokrajina je bila požgana, vasi uničene zaradi medfrakcijskih bojev. Določena področja so bila dobesedno izbrisana, nisem mogel verjeti, da so bila afriška plemena sposobna kaj takega. Luande, ki je bila pred tremi leti lepo mesto, zaradi opustošenja sploh nisem prepoznal.

Govorice o mojem srečanju z vračem so se hitro razširile med domačini, ki so povedali, da se še nikoli ni zgodilo, da bi vrač spregovoril s kakšnim tujcem. Ta novica je prišla potem na uho mojim nadrejenim tudi v Beogradu, kjer sem služboval, in tako sem potem kot vojaški oficir vstopil v svet okultizma.

Duhovna izročila sveta

dr. Mira Omerzel - Mirit: Človeštvo se cepi na dve različni polovici

Trenutno ljudje na Zemlji preživljamo precej težavne čase ‒ staro še ni odšlo povsem, novo se komajda svetlika na obzorju. Vse pa se silno naglo spreminja. Počutimo se kot v centrifugi, ki melje in premetava, drobi in hkrati osvobaja. V življenja ljudi prihajajo novi izzivi, vrednote pa se spreminjajo. Nekateri bi najraje pobegnili v kakšen kot ali daleč od trenutnosti, težav, vozlov, dilem, nesmislov ... Pa ne gre! Tu so zato, da se spopademo z njimi oziroma s samimi seboj – z vsemi razglašenostmi, jih uglasimo z brezpogojno ljubeznijo, svoje trenutno potovanje pa dovršimo kar se da celovito in blagozvočno. Nekateri žal zapadajo v depresivna stanja in brezvoljnost, ker ne vidijo novih in boljših poti, tretji pa se na vso moč trudijo, da bi zadržali staro in slabo, ker se jim znano zdi edino varno, neznano pa tvegano. Res, vse novo je pač novo, a prihaja zato, da skupno stopimo na duhovno raven višje.

Belomagijski ritual za zdravje

Kako priklicati angela zdravilca?

Znana in uspešna pokojna italijanska novinarka in fotoreporterka Oriana Fallaci je imela v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja težave z očmi in bi morala na operacijo. Poznala pa je ritual priklica angela zdravitelja. Po seansi z angelom zdravilcem je še isti dan ozdravela! O tem obstajajo pisni dokazi in pričevalci.

Smrt in človekov spust v iluzijo

Odstiramo tančice s fenomena smrti

Je smrt nepreklicen konec ali ne? Ob tem preprostem vprašanju se ljudje razdelijo v dva tabora. Iz njihovega odgovora lahko precej dobro razberemo, kako široko je njihovo spoznavno obzorje. Pozitiven odgovor nam pove, da je njihova duša še trdno v sponah materializma.

Ritem lepote

Intervju z Bernardo Marovt

Kako se lahko človek pri petdesetih vrne k svojim sanjam?

Ko enkrat prideš do točke, na kateri sam opaziš, da v življenju delaš vedno ene in iste stvari, da se dolgočasiš, nimaš nobenih idej, je sicer žalostno, vendar je takrat pravi čas za spremembo. Ko si priznaš, da z življenjskim slogom, kot ga živiš, ne moreš več naprej, se je treba vprašati, kaj moraš spremeniti pri sebi. Imam družino in otroke, za katere moram poskrbeti, toda kje sem jaz? Nisem stroj, ki neprestano dela. Najprej je treba poskrbeti zase, za svoje dobro počutje. Vsaka ženska potrebuje, da kam gre, tudi sama ali na primer prijateljico, s katero se dobi na kavi. Tako se avtomatično začne izboljševanje. Tudi moški bo začel življenje sprejemati drugače, če se bo žena z njim pogovorila in mu povedala, da si želi spremembe.