Jesenski Sensa vikend

8. 9. 2013
Deli
Jesenski Sensa vikend

4. - 6. oktober 2013, Grand hotel Portorož *****, LifeClass Hotels & Spa.

Rdeča nit jesenskega Sensa vikenda bo ljubezen in ljubezenski/partnerski odnosi. Z različnimi tehnikami in pristopi bomo raziskovali svoje svetove in odkrivali, kaj se v njih zgodi, ko se srečamo z drugimi.

Program Sensinega jesenskega vikenda

PETEK:

Od 14:00

Prihod in prijava v Grand hotelu Portorož

17:00 - 19:00

Ishmech (ples brez forme) s Kristino De Ventus

Ko se v popolnosti sprejmemo takšne, kakršni smo, ostane le še ljubezen, ki se nalezljivo širi na naše bližnje. Potreba po nadzoru vseh okoli nas izgine, postanemo popolnoma svobodni. Biti svoboden pa pomeni delovati iz srca. Kristina de Ventus, priznana plesalka, plesna pedagoginja in trenerka ishmecha, nas bo skozi glasbo in gibanje nežno vodila k občutenju resničnega sebe, k naravnemu, nepogojenemu gibu, k popolni svobodi tistega, kar smo in kar zmoremo. Se spomnite, kako ste plesali, ko ste bili še otrok?

19:00 - 20:00

Večerja

20:30 - 21:30

Tibetanci na NOV način – ključ samozdravljenja skozi tibetanske vaje s Tanjo Želj

Pet tibetanskih obredov, ki so znani tudi pod imenom vrelec mladosti, predstavlja preprosto celostno obliko vadbe, ki pospešuje pretok energije skozi sedem glavnih energetskih centrov (čaker). Vendar pa je bil pomemben del obreda, ki predstavlja ključ samozdravljenja, dolgo zamolčan. Skrivnost, ki se imenuje ključ samozdravljenja in se sproži ob nekoliko drugačnem izvajanju tibetanskih vaj, nam bo razkrila Tanja Želj na dveh delavnicah.

SOBOTA:

7:00 - 9:00

Krožno povezano dihanje (rebirthing) s Tadejo Kern

Rebirthing ali krožno povezano dihanje je izredno učinkovita dihalna tehnika s takojšnjimi učinki, ki osvobaja nezavedne blokade, nastale v mišicah zaradi fizičnih in čustvenih stresov. Tadeja Kern iz društva Bindu, ki je z rebirthingom povezana že več kot deset let, nas bo vodila skozi proces skupinskega krožnega dihanja k boljšim telesnim notranjim občutkom.

9:30 - 10:30

Zajtrk

11:00 - 13:00

Delavnica z antropologinjo dr. Vesno Godina (1. del): Kaj hočemo od ljubezni?

Kaj je ljubezen in zakaj nam povzroča toliko težav? Dve vrsti ljubezni: brezpogojna in pogojevana. Fatalni odnosi, učinek fatalnosti in matrica ugodja. Ljubezen na trgu in ljubezenski odnosi v potrošniški družbi. Ali si ljubezen res lahko zaslužimo? Kako biti njegova fatalka?

13:00 - 14:00

Kosilo

15:00 - 18:00

Delavnica z antropologinjo dr. Vesno Godina (2. del)

19:00 - 20:00

Večerja

20:30 - 21:30

Delavnica mokini joge s Simono Vrhovec, mednarodno certificirano učiteljico hatha joge

Ker so tema vikenda partnerski odnosi in ljubezen, bomo tudi v jogijski praksi Sensinega vikenda pozornost namenili srčnemu centru. Tako bomo fizično, preko jogijskih vaj (asan), odpirali srce, ga krepili z dihalnimi tehnikami in prisluhnili anahata mantram. Osredotočali se bomo na sprejemanje sebe in drugih ter predali svoje srčne želje univerzumu.

22:00 - 23:00

Večerna meditacija: NADABRAHMA

Nadabrahma je stara tibetanska meditativna tehnika z izjemnimi učinki pri umirjanju uma in prebujanju notranjega čutečega bitja. Traja eno uro in je razdeljena v tri faze.

NEDELJA

7:00 - 8:00

Ključ do samozdravljenja skozi tibetanske vaje

8:00 - 9:00

Zajtrk

9:30 - 13:00

Delavnica z družinskima in zakonskima terapevtoma Boštjanom Čampa in Vesno Mirt Čampa: Kako postati kreator pristnih odnosov?

Pristnost v odnosih preprosto pomeni to, da smo v odnosu to, kar smo. Toda ali vemo kdo smo? V kolikšni meri skušamo ustreči bližnjim, prijateljem, znancem, koliko smo še tisto, kar so od nas pričakovali starši? Stik s telesom, s čustvi in intuicija nas usmerjajo, da postanemo kreator svojih odnosov.

Ukvarjali se bomo z vprašanji: Kako ohraniti sebe v odnosu in na kakšen način postaviti meje drugim na nežaljiv, spoštljiv toda jasen način? V kolikšni meri in kako nas in naše odnose zaznamuje vzdušje v družini, v kateri smo odraščali? Kakšno vlogo imajo v sedanjosti naše notranje obrambe? Kako delujemo v odnosih? Kako jih poglobiti? Kaj je tisto vezivo v odnosih, zaradi katerega je vredno vztrajati? Kako biti pristen z drugimi? Kako razvijati pristnost v družinskih, partnersklh, prijateljskih, poslovnih odnosih? Kaj pomeni ranljivost v odnosih in kdaj ter kako biti ranljiv v odnosu?

13:00 - 14:00

Kosilo

Odjava iz hotela

(Za potrebe vadbe prosimo, da udeleženci prinesejo s seboj blazino za jogo. Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.)

Cena celotnega paketa znaša 220 evrov.

Cena paketa vključuje:

•    2 prenočitvi v Grand hotelu Portorož *****, LifeClass Hotels & Spa, s polnim penzionom,

•    uporabo bazena z enkratnim obiskom savne,

•    vadbo v fitnesu in

•    delavnice.

Doplačilo za enoposteljno sobo je 40 evrov.

Udeležba na posameznih delavnicah ni možna.

Prijave na: booking@lifeclass.net ali na tel. št.: 05 692 9001.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan