JULIJ in AVGUST: Intenziven čas, ko imamo možnost za velik napredek

Julij in avgust nam prinašata kar tri mrke in retrogradne planete! Poglejmo si, na kaj bi se bilo dobro osredotočiti v tem času. 

JULIJ in AVGUST: Intenziven čas, ko imamo možnost za velik napredek (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
16. 7. 2018

Prvi (delni) sončni mrk je že za nami (12. julij) v znamenju raka. Rak je povezan z domom in družino, zato se v tem času osredotočamo predvsem na družinske zadeve. Rak je prav tako tudi vladar čustev in srca, zato je to dober čas, da se osredotočimo na naše čustvene potrebne in izpeljemo potrebne akcije. 

V tem času se bomo počutili najbolje v svoji coni udobja, želeli pa si bomo tudi povečane podpore svojih bližnjih. 

Ker je rak znamenje, ki je na dnu zodikalnega kroga, je to dober čas, da se osredotočimo na lastne temelje in poskrbimo za svoje korenine. Le tako se bomo lahko v življenju počutili bolj stabilni in imeli več zaupanje sami vase. Razmislimo o tem, od kje prihajamo in kdo smo. Okrepimo potrebne vezi in odnose.

Julijski sončni mrk je nasproti Plutona v kozorogu, kar pa lahko v tem obdobju vzbudi obilico negativnih čustev, tudi bes in sovražnost. 

Trenutna pozicija planetov nas lahko naredi izredno muhaste in zlovoljne, zato bodimo pazljivi. Lahko smo tudi izredno subjektivni in pristranski, kar nas lahko privede do konfliktov in trkov v interesih. Bodimo bolj tolerantni do drugačnosti. To je prevsem dober čas, da delamo na egu in postanemo manj gospodovalni. 

Lunin mrk pa se bo zgodil 27. julija v znamenju vodnarja, najmanj čustvenim znakom zodiaka. Lunin mrk je čas povečane energije, v tem času je pomembno, da smo bolj racionalni in da "ne skočimo takoj na glavo". 

To je dober čas, da se združimo za dober namen. Analitična narava vodnarja in čustvenost luninega mrka nam bosta pomagala pri uspehu. Vodnar vlada prihodnosti, upanju in sanjam, zato lahko v tem času pospešeno investiramo svojo energijo v svoje sanje in strasti. 

Ker bo mrk sovpadal z dvema retrogradnima planetoma (Mars v vodnarju in Merkur v Levu), je to lahko tudi čas frustracij in občutka zataknjenosti. 

V obdobju retrogranega Merkurja (od 26. 7. do 19. 8) prihaja do sprememb v komunikaciji. Vzbudile se bodo stvari, ki smo jih nekoč potisnili. Ker je Merkur vladar komunikacije, bomo to občutili v komunikaciji z drugimi ljudmi, v nesporazumih, kaos bo lahko prisoten v mislih in besedah. V tem času se menjajo načrti in potovanja, tehnika se kvari, potrebna je posebna pozornost v prometu, pojavljajo se napake na papirjih, zamude, pozabljanja, nerazumevanja... Zato večkrat preverite, kaj ste napisali. Nikamor pa v tem času ne hitite! 

V času od 26. 7. do 19. 8 ni dobro kupovati nove tehnike (mobiteli, avtomobili). Bodite pozorni na stvari, saj lahko hitro izgubite ključe, telefon, denar ali dokumente. Nič ne jemljite za samoumevno. Informacije, ki jih dobite, raje dvakrat preverite. 

V času retrogradnega Marsa v Vodnarju (26. junij - 27. avgust) pa se bomo srečavali z ljudmi iz preteklosti. Čas je namreč za nedorečene stvari iz preteklosti.

Odprimo srce, pokažimo svojo karizmo, bodimo samozavestni in iskreni, smejmo se in pokažimo ljubezen.  

Če bomo v tem času ostali mirni, ne glede na vse sile, ki nas premetavajo sem in tja, je to lahko čas izjemnega napredka. 

Vir: consciousreminder.com, atma.hr

Poglejte si še: