Julij - pripravite se na intenzivnejši val energije!

Napoved za mesec julij, ki jo je zapisala Lili Sorum. 

Julij - pripravite se na intenzivnejši val energije! (foto: profimedia) profimedia
29. 6. 2019

JULIJA PREBOJI, PREOBRATI IN STRAH PRED VRATI!

Končno se je zaključil bolj čustveni junij, ki nam je trmasto postregel z našo preteklostjo. Zdaj je na vrsti prihodnost in z njo povezani strahovi. Ključne besede julija bodo tako: osamosvojitev, preboj, samozavest, duhovna rast, čustvena inteligenca in pa premagovanje strahu pred neznanim.

Pripravite se na intenzivnejši val energije!

''Le kako je to sploh možno,'' morda pravite, ''saj nas vendarle ves čas na takšen ali drugačen način letos premetava!'' Res je. Letošnje leto je pomembno, zato se lahko zdi, da ni predaha med izzivi in pa tudi ne med nagradami.

Stopamo v mesec, v katerem bi lahko ostro spremenili smer svojih načrtov ter način razmišljanja. Pomembno je, da ne razmišljate na podlagi preteklih izkušenj, temveč raje oblikujete cilje za prihodnost. 

STE POSTAVLJENI PRED ODLOČITEV?

Izberite tisto pot, ki vam prinaša več avtonomnosti in samostojnosti. Ravnajte na način, ki je bolj zrel. Osredotočajte se na nove, naprednejše pristope k starim težavam. Predvsem pa nehajte ''lajati v zaprta vrata'' (dovolite to nekoliko provokativno prispodobo). Raje poiščite na stežaj odprta vrata. Torej, družite se z osebami, ki vas imajo rade in se vas veselijo. Opustite (vsaj za ta mesec) projekte, ki se nikamor ne premaknejo. Ne zapravljajte svojega časa, truda, energije, tudi ljubezni in denarja. Izkoristite energijo julija, ki pomaga pri razumevanju lastnega občutka nemoči ali pa vzorca ''nisem dovolj dober/dobra''.

DOVOLJ DOBRI STE

Po čigavih merilih in kakšnih standardih pa pravzaprav lahko izmerimo, ali ste ali niste dovolj dobri? Menite, da je spričevalo, diploma, potrdilo o nekem dosežku tista potrditev, ki nam podarja kredibilnost? Pravijo, da lahko pri miru stojimo na parkirišču, pa zato še nismo avto.

Delujte po svojih najboljših močeh v vsakem trenutku. To naj bo edino vodilo!

ČLOVEKA SPOZNATE PO DEJANJIH, NE BESEDAH

To velja tudi za vas. Bodite mož besede IN dejanj! V tem času bo ključnega pomena, da besedam sledijo dejanja. Seveda se bo pojavil strah pred neznanim in pa pred neuspehom. Presenečeni bi bili, koliko ljudi se sooča s strahom pred uspehom, saj bi to lahko prineslo zavist, komplikacije, kritike, izpostavljenost itd. Se morda prepoznate v tem opisu? Imate izvrstno priložnost prepoznavati lastne reakcije. Preko njih ocenite, ali vam neka želja in cilj sploh še pomenita toliko kot včasih.

ČAS JE ZA NOVE, VIŠJE CILJE!

Življenje raste, diha, se spreminja in mi z njim. Želja dojenčka je drugačna kot želja najstnika, tako se tudi naša hrepenenja spreminjajo, saj se spreminjamo tudi mi. Prevetrite svoje želje, potrebe in pa hrepenenja, predvsem pa občutke pomanjkanja. Česa nikoli ni (bilo) dovolj za vas in kako bi lahko svoje življenje spremenili, da bi si v tej zadevi zadostili?

STORITE PRVI KORAK

Ni potrebe po ogromnih spremembah. Potrebno pa je storiti prvo gesto, ki je lahko zelo drobna in praktično simbolična. Ne sanjarite. Ne načrtujte. Delujte. Energija vas bo ponesla kot val in utrnile se vam bodo ideje, katere bi lahko sicer bile nekoliko nenavadne, a ravno zato se bodo dolgoročno izkazale za pravilne. Niste se rodili, da bi rutinsko ponavljali za drugimi. Rodili ste se, da bi živeli sebe.

IMPULZIVNI BOMO

Možne so močnejše reakcije kot sicer. Zelo verjetno je, da boste vsaj enkrat ta mesec sitni, odrezavi in delovali bolj impulzivno kot sicer. Opazujte, kaj je bil sprožilec te reakcije ter kaj vam je prinesel. Jeza ni negativna in je nikakor ne bi smeli odrivati. Pomembno pa je, kako se obnašate, kako ravnate, na podlagi jeznega impulza. Znate spoštljivo izraziti, kaj vas je pojezilo, ali sogovorniku – kot po domače rečemo – odgriznete glavo?

SAMOZAVEST SERIJSKO

Zdi se, da so nekateri ljudje rojeni z izrazito pozitivno samopodobo. Določene osebe vedno znova izražajo lastno pomembnost, določene pa so preveč sramežljive. Veste, pravzaprav v obeh primerih govorimo o kompleksu manjvrednosti, saj nihče, ki ima zdravo samopodobo in samospoštovanje, ne čuti potrebe po nenehnem dokazovanju. Mislite, da Dalaj Lama hodi po svetu in se hvalisa, češ, jaz sem duhovno tako napreden, da vam lahko pridigam? Nikakor! K Dalaj Lami pridejo osebe, ki si želijo vodstva sami, ker prepoznajo njegov duhovno zrelost. Naslednjič, ko bo pred vami bahač ali oseba, za katero se zdi, da je polna sama sebe, se opomnite, da je polna praznega v svoji notranjosti ter najverjetneje bolj preplašena kot vi, saj sicer ne bi bilo potrebe po nastopaštvu.

ČAS ZA POGLED VASE IN ZA DUHOVNO RAST

Namerno si vzemite več časa za sebe in svojo duhovno rast. Morda boste meditirali, morda boste prebrali dobro knjigo, se udeležili posebne delavnice, se odločili za posvet. Opazujte sebe. Analizirajte se. Prepoznavajte lastne obrambne mehanizme, ki lahko na drugi strani zidu ohranjajo ne le slabo, temveč tudi dobro, saj vam je morda nepoznano. Dokler sladoleda ne poskusite, je to le ledena, mrzla gmota, ki lahko povzroči enake ozebline kot led.

V RESNICI PREŽIVIMO SVOJE ŽIVLJENJE LE Z ENO OSEBO. S SEBOJ.

Najbolj dragocen odnos, ki ga gojimo, je odnos, ki ga imamo sami s seboj. Po juniju, ki nas je opominjal, kako pomembna je ljubezen do sebe, smo stopili v obdobje, ki nas bo opomnilo, kako pomembno je samospoštovanje, korektnost (tudi, ko nas nihče ne vidi) ter dostojanstvo.

Sami svoj partner ste, zato najprej z radovednostjo spoznavajte sebe in se z ljubeznijo sprejmite točno takšne, kot ste. 

Numerološki mesečnik je z Ljubeznijo za vas napisala Lili Sorum