Junij: Čas za uravnovešanje

Dobrodošel mesec junij, ki prinaša čas za uravnovešanje. 

Junij: Čas za uravnovešanje (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
31. 5. 2018

Število 6 povezujemo z ljubeznijo, domačnostjo, estetiko, žensko energijo, ljubeznijo do sebe ter z uravnovešanjem. Ker je letošnje leto usmerjeno primarno v medsebojne odnose, se bomo uravnovešanja učili ravno na področju komunikacije, sodelovanja in odnosov – vseh odnosov, poudarek pa bo na poslovnih.

Kako gresta posel in ljubezen skupaj? Fantastično!

Če ljubite, kar počnete, so vaše možnosti, da boste uspešni, neprimerljivo boljše kot če imate zoprno službo, ki dobesedno pije življenje iz vas. Poglejte osebe, ki živijo svoje poslanstvo, sledijo sebi, pa naj gre za bolj dobrodelno usmerjeno dejavnost ali pa avtomehanika, ki po zvoku motorja prepozna težavo še preden ste parkirali svoje vozilo na njegovem dovozu. Seveda imajo kdaj slab dan, seveda se soočajo s stroški, a svojega uspeha ne merijo le z mesečnim izkupičkom.

Torej, pripravite se na nekakšen pregled svojih vrednot.

Vrednote, prioritete in ljubezen do sebe

Zaradi vpliva ega bo prisotna potreba, da bi se dokazali. In imeli boste več kot dovolj priložnosti, da bi se. A počnite to iz energije ljubezni in z željo po skupnem dobrem, ne iz ega, ki želi aplavz (ter povišico). Na delovnem mestu predlagajte izboljšave za vse, ne le zase in povišica bo prišla v obliki kvalitetnejših medsebojnih odnosov. Verjamem, da dobro veste, kako mukotrpno je, če nekoga, s komer moraš delati, ne prenesete, in to največkrat ni šef (ki mora biti ''strog'' po uradni dolžnosti, ker je nadrejeni) – kar dihati je težko, kajne? 

Sredi meseca Karma!

Vse bolj vas bodo zmotili tisti, ki ne opravljajo svojega dela – predvsem okoli 13. junija. Osebe, ki rade tarnajo, igrajo žrtev, so vedno največji reveži, vam bodo vse bolj hodile na živce. Vse je prepleteno – vsi smo povezani na tem svetu. Svetloba in tema. Včasih je potrebno potegnit mejo in reči 'ne', saj je tako edini način, da se tovrstne osebe pogledajo v ogledalo in vprašajo: kaj sem jaz doprinesel k tej situaciji?

Sledi vprašanje: Kako lahko jaz svoje življenje spremenim?

Zato tudi sami oprezajte za ogledali, ki vam jih okolica nudi. Vsi smo le človek in kot taki se učimo, spreminjamo ter rastemo. Čas je za vašo poslovno čustveno zrelost. Življenje prav nikomur ne želi ničesar slabega. Tudi vam ne. Kako torej lahko spremenite tok življenja, če z njim v tem hipu niste zadovoljni?

Opozorilo

Odnosi na delovnem mestu so lahko nekoliko bolj napeti, predvsem v sredini meseca. Prevzemite odgovornost za svojo polovico odnosa in kadar ne zmorete primerno spoštljive komunikacije, se odmaknite in s pogovorom nadaljujte, ko boste primerno umirjeni. Svet bomo spremenili z zgledom, ne z besedičenjem.  

Sredina leta kliče po srednji poti in drugačnem pogledu na življenje

Situacije, pogovori, prizori na TV, objave na družabnih omrežjih itd. nam bodo ponudili iztočnico za drugačen pogled. Predvsem drugačen pogled na sebe.

Če bi prosili okolico, da vas opiše, kaj mislite, da bi se zgodilo?

Običajno slišimo kritike. Običajno imamo občutek, da nas grajajo in da nam naši bližnji sporočajo, da nekaj počnemo narobe, smo nekaj pozabili, naredili drugače kot bi želeli oni. Če bi jih porosili, da nas opišejo, bi verjeno povedali tako slabo in dobro. Dotaknimo se pohval. Redko se pohvalimo. POHVALIMO! Spodbujajmo. Širimo pozitivno energijo! Tako bomo skupaj ustvarili lepši svet.

Svet. Svet je vendarle tako raznolik. Toliko različnih in nasprotujočih si prepričanj. Junija iščite svojo rdečo nit in ne tuje. Prisluhnite sebi in upoštevajte druge. Temu se letos ne bo moč izogniti. Od vsake osebe se lahko nekaj naučimo, če si tega želimo.

Redko kaj je res črno belo – vedno obstaja srednja pot, saj črno/bela vendarle oblikuje nešteto odtenkov sive! Bodite mavrica v sivini!

Mesečnik je z Ljubeznijo za vas napisala LiLi SoRuM