Kaj je značilno za žensko, ki sledi sebi?

7. 1. 2021
Deli
Kaj je značilno za žensko, ki sledi sebi? (foto: pexels)
pexels

Kakšna pa je ženska, ki sledi sebi? Je ženska, ki se ne zmeni za družbene standarde, ki zapovedujejo, kakšna naj bi kot kot žena, hčerka, mati, prijateljica...

Kaj torej odlikuje žensko, ki ne sledi začrtanim standardom?

Zaveda se privilegija, da je ženska.

Občuduje in hvaležna je, da se je rodila kot ženska. To dojema kot dar, ki ga spoštuje. 

Sama sebi je številka 1.

To ne pomeni, da je sebična in nesočutna. Le ne zanima jo obrekovanje, ker se zaveda, da ukvarjanje z drugimi pomeni, da si ne upa živeti svojega lastnega življenja. Zanima jo njeno življenje, njena notranjost, njen napredek. Hkrati pa je vedno pripravljena pomagati, podpirati in biti sočutna z drugimi.

Ne lovi sreče v prihodnosti.

Ima načrte za prihodnost, a ne čaka na jutri, na dan, ko bo izgubila težo, ko bo spoznala popolnega moškega, ampak živi danes. Živeti v sedanjosti je zanjo najbolj pomembno.

Živi v svojem ritmu.

Prava ženska živi v harmoniji s svojim ritmom. Organizira si življenje tako, da je produktivna, hkrati pa si vedno najde nekaj časa samo zase.

Nikoli ne reče »da«, če ji srce reče »ne«.

Vedno zaupa svojim občutkom, ker se zaveda, da jo srce nikoli ne vara, to počne le um.

Ne zmeni se za pričakovanja drugih.

Vsako dekle je odraščalo s pričakovanji staršev, sorodnikov, učiteljev, prijateljiev. Večina žensk celo življenje živi po pričakovanjih drugih, da mora biti uspešna, poročena... Prava ženska ima svoje lastne cilje, ki jih oblikuje glede na svojo intuicijo in poslanstvo. Če ti cilji niso v skladu s pričakovanji okolice, to pač ni njen problem. Zaveda se, da je nemogoče, da bi zadostila vsem in bila všečna vsem. Vedno dela na sebi, a ne zato, da bi s tem dobila potrditev od okolice, temveč zaradi sebe.

Prerastla je pridno punčko.

Pridno punčko, ki je morala biti kot hčerka, učenka, samo zato, da je bila sprejeta, četudi so bile njene želje drugačne. Morala je igrati klavir, biti odlična v šoli, ni smela ugovarjati, ker se to ne spodobi... A ta pridna punčka se le redko vpraša, kaj si ona resnično želi. Prava ženska opusti pridno punčko in nenehno iskanje za pohvalo in odobravanje. Ne ignorira mnenja drugih, le ne odobrava tistega, kar se ne sklada z njo in njenimi vrednotami ter interesi.

Ni dramatična.

Zavestno in lahkotno postopa skozi življenje in se mirno sooča z izzivi. Zaveda se, da biti dramatičen pomeni imeti strahove ali iskati pozornost.

Samota je za njo dar.

Prava ženska je nadvse hvaležna za samoto. Ne poskuša privleči ljudi v življenje samo zato, da ne bi bila sama. Ima rada mir in ve, da le v tišini in miru lahko sliši sebe.

Je ponosna na svojo starost. Vedno.

Prava ženska se zaveda, da se z leti razvija, je bolj modra in tako lahko tudi srečnejša. Ve, da nikoli ni nič prepozno ali prehitro. To je samo izgovor za tiste, ki zlorabljalo starost kot izgovor za svoje strahove in tabuje. Zaveda se, da ima vsaka starost svojo lepoto in šarm.

Povzeto po: brightside.me