Kaj početi in čemu se izogibati med polno luno

Polna luna je čas intenzivnih energij, ki prihajajo na Zemljo in jih lahko občuti vsakdo izmed nas. 

Kaj početi in čemu se izogibati med polno luno (foto: profimedia) profimedia
26. 2. 2021

Nekatere policijske in urgentne zdravstvene postaje imajo na dan polne lune več zaposlenih. Zakaj? Ker polna luna vpliva na nas tako psihično kot tudi fizično, saj smo sestavljeni iz 70% vode. Če opazujete svoj um in čustva na čas polne lune, boste opazili, da je vse bolj intenzivno.

Ko je luna nasproti soncu, to vpliva tudi na našo polarnost in razdvojenost v življenju.

Zato lahko občutimo bitko med egom in dušo, bitko v mislih in čustvih, bitko med tem, kar resnično potrebujemo in tem, kar hočemo... Pojavijo se lahko zunanji in notranji konflikti.

Emocije in instikti doživijo med polno luno svoj vrhunec. 

(vir: consciousreminder.com)

5 stvari, ki jih je dobro storiti med polno luno

1. Izpolnjevanje načrtov

Če ste nedavno delali pomembne načrte, je polna luna odličen čas, da ideje spremenite v realnost. Polna luna je odličen čas za svež začetek in nove izzive. Morda se ravno sedaj vpišete na želen tečaj, podpišete pogodbo, se preselite ali pa končno poveste nekomu, da ga imate radi. Polna luna je čas, da končno nekaj naredite, energije vas takrat namreč dodatno podpirajo!

2. Postavljanje novih ciljev in prekinitev s slabimi navadami

Čarovnice so na polno luno čarale pozitivne uroke, saj je to idealni čas za manifestacijo pozitivnih sprememb.

Uporabite polno luno za manifestacijo novih stvari in odvrzite, kar vas bremeni. Vse, kar ste prerasli, kar vam ne služi več (navade, odnosi, misli), naj odide.

3. Meditacija

Le tako boste resnično lahko začutili in izkoristili energije, ki jih oddaja polna luna ter jih usmerili v manifestacijo želenega. Za nekatere je čas polne lune konflikten, za zavestne ljudi pa najboljša priložnost za zdravljenje in razvoj.

4. Večerno sprehajanje v soju lune

Če je jasno, pojdite na večerni sprehod, narava ima poseben čar v soju lune, pogrnite odejo na tla in glejte v luno ter se pogovarjate z njo. Povejte ji, kaj si želite.

5. Pošljanje dobrih misli vsem ljudem na svetu, ki so v stiski.

V mislih zdravilno energijo polne lune pošljite v svet, naj pomaga vsem, ki jo potrebujejo, naj pomaga, da se grozote na svetu prenehajo.

Čemu se izogibti na dan polne lune?

1. Stresu in hitenju

Lahko je reči, a potrudite se, da ne dovolite stresu, da vam pride do živega in poskušajte preživeti dan čim bolj umirjeni.

2. Negativnim čustvom

Med polno luno je vse potencirano, kar pomeni da, če ste jezni, boste ta dan jezni na potenco. Če ste srečni in zadovoljni, pa bo vaša sreča še povečana. Torej, kaj boste izbrali?

3. Prevelikim količinam hrane

Nekateri se na ta dan odločijo za post. Sicer pa jejte čim bolj lahkotno in svežo hrano.

Energije in učinke polne lune občutimo približno 5 dni; 2 dni pred in 2 dni po njej.