Sorodne duše - odnosi, ki imajo največji smisel

9. 7. 2021
Deli
Sorodne duše - odnosi, ki imajo največji smisel (foto: pixabay)
pixabay

Sorodna duša je pojem, ki si ga morda vsakdo predstavlja in razume malce drugače.

Lahko bi rekli, da je sorodna duša tista, ki je poslana, da prinese veliko rasti naši duši.

Sorodni duši pa vedno "delujeta" v obe smeri. To pomeni, da en drugemu prinašata rast. 

Poglejmo si, kako se lahko karma dveh sorodnih duš izkazuje...

Karma sorodnih duš

Preden se utelesimo na Zemljo, jasno določimo, kaj bi se radi v času na tem planetu naučili. Skupaj z našimi vodniki in dušno skupino (družino), določimo naše popotovanje in zastavimo lekcije, na katerih želimo delati v zemeljskem svetu.

V tem procesu se lahko dogovorimo z dušami, ki so na podobni misiji in poti, ali imajo znanje, na katerega želimo, da nas opomnejo. 

Tukaj pridejo v poštev tudi izkušnje iz prejšnjih življenj. Če imamo nerazrešeno karmo z drugo dušo, ali nam je enostavno še ostalo nedokončano delo, se bomo "organizirali" tako, da se zopet srečamo v tem življenju z namenom, da zaključimo, kar nam v prejšnjem ni uspelo. 

Tem srečanjem lahko rečemo "karma sorodnih duš". Gre za srečanja, ki so nam usojena in služijo razvoju naše duše ter nas opominjajo na naš resnični izvor. 

Kako vemo, da smo srečali sorodno dušo? 

Ni pravil, običajno to enostavno vemo in tega niti ne znamo razložiti z besedami. 

Začutimo občutek domačnosti ali močno silo, ki nas vleče k osebi oz. občutek, da moramo z njo nekaj ustvariti ali da enostavno moramo deliti življenje z njo. 

Lahko čutimo nerazložljivo povezavo ali vrsto močnih občutkov, tudi fizičnih. 

Ta oseba lahko tudi marsikaj sproža v nas - tako pozitivne kot negativne občutke.

Sorodne duše lahko tudi izpostavijo naše rane srca, zato, da bi se pozdravilo in očistilo nepotrebne bolečine, ki se nabrala skozi to življenje in vsa prejšnja. 

Karmične povezave so seveda povsem specifične glede na osebe, na splošno pa vključujejo učenja, kako odpustiti, postaviti meje in kako se še bolj odpreti globlji in širši ljubezni. 

Pomembno je, da pozdravimo svoje srčne rane ali zastarele vzorce glede naše samopodobe, ljubezni in odnosov. Prav tako pa, da jasno vidimo, kaj so naše medsebojne lekcije v odnosih. 

Saj že veste, da pride vsakdo v življenje z razlogom. Včasih je ta razlog bolj lahkoten in radosten, včasih pa težji in zapolnjen z veliko mero rasti. 

Nekateri se nas dotaknejo samo površinsko, nekateri pa se nas dotaknejo do globin naše duše. 

Če so to duše, ki nas inspirirajo, nas izzivajo, da se spreminjamo in oblikujemo... So to nedvomno duše, s katerimi smo se dogovorili že pred rojstvom, da bomo skupaj hodili po poti. In prav v te odnose se je potrebno poglobiti, saj imajo prav te največji smisel. 

Vir: foreverconscious.com

ali Kako si duša izbere starše in družino

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan