Kaj storiti takrat, ko se partner obrača stran od vas?

2. 4. 2024
Deli
Kaj storiti takrat, ko se partner obrača stran od vas? (foto: profimedia)
profimedia

Za zaupanje se odločamo vsak trenutek znova in med vama bodo gotovo nastopili trenutki neljubezni... Kaj storiti takrat, ko se partner obrača stran od vas? 

Ko se on odvrne stran od vas, pa lahko še vedno zaupate njegovemu delovanju; smete verjeti, da bo ugotovil, da se odvrača od vas. Globoko zadihajte, povežite se z njegovim resničnim srcem in izkazujte ljubezen. Če ne zaupate njegovi sposobnosti, da bi to spoznal in se vrnil v ljubezen, ste v razmerju, ki vas le muči.

Po drugi strani pa partner navadno zrcali vaše vzorce. Če sam ni sposoben prepoznati svojega umikanja in se vrniti v ljubezen, potem se tudi vi verjetno umikate in zapirate. Če vas, na primer, da se zapre, tako prizadane, da enako storite tudi vi, potem sta le odsev drug drugega. 

Če med spolnostjo denimo moški postane mehaničen in nečuteč, vi pa zato jezni in zaprete svoje srce, le zrcalita drug drugega. Od svojega partnerja ne morete zahtevati, da bi bil kaj več kot vaš odsev.

Lahko le udejanjate ljubezen, izpopolnjujete svojo sposobnost dajati ljubezen in ji zaupate ter tako pomagate pri rasti v ljubezni tudi partnerju. Resnična intimnost zahteva dejavno zaupanje. Če ste zaprti ali odtujeni od njega, ne morete zadovoljevati njegove sposobnosti ljubiti. Ko pa ste skupaj z njim in zaupate ljubezni, ga spominjate na ljubezen. Mogoče se bo odzval z ljubeznijo, morda ne. 

K ljubezni ga ne morete pripraviti. Največ, kar lahko storite, je, da ste ljubezen. Združil se bo z vami v ljubezni ali se odvrnil stran. V obeh možnostih ste še vedno ljubezen. In vaša ljubezen bo neizpodbitno pritegnila njegovo ljubezen ali pa koga drugega, ki bo bolj sposoben živeti ljubezen z vami. 

David Deida, Razkrita moška narava

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja