Kaj zdravi?

Samo življenjska energija lahko vpliva na zdravljenje, trdi tudi na Zahodu dobro znani jogijski mojster Paramhansa Yogananda.

Kaj zdravi? (foto: profimedia) profimedia
4. 10. 2022

Poživila, zdravila, masaža, uravnavanje hrbtenice in elektroterapija pomagajo vrniti izgubljeno harmonično stanje celice - s kemizacijo krvi ali stimulacijo določenih tkiv. To so zunanje metode, ki včasih pri ozdravitvi pomagajo življenjski energiji, vendar nimajo moči, da bi delovale na mrtvo telo, iz katerega je življenjska energija že izginila. V mrtvecu ni ničesar, na kar bi lahko vplivali z zdravljenjem ali elektroterapijo.

Brez življenjske energije zdravila ne morejo zdravilno učinkovati na človeško telo. Torej je očitno, da samo življenjska energija lahko vpliva na zdravljenje. Vse zunanje metode stimulacije lahko sodelujejo le z življenjsko energijo, brez nje so nemočne.   

Medicinska znanost uporablja samo fizične podružnice za zdravljenje, zato ima zelo omejen obseg delovanja. Psihofizična in duševna zdravljenja so zahtevnejša za spopadanje z boleznijo. 

Avtosugestije in afirmacije volje so nezavedne metode spodbujanja življenjske energije, vendar pa samo umske metode zdravljenja ne delujejo zavestno z življenjsko energijo in se uporabljajo brez vzpostavljanja fiziološke povezave, zato niso učinkovite v vseh primerih bolezni.

Če dodamo še zavestno voljo in sodelovanje z življenjsko energijo, smo veliko uspešnejši. Zdravljenje pa je zanesljivo s psihofizičnimi metodami – z voljo, vero in razumom so prepleteni in usmerjajo življenjsko energijo ter dosežejo nadzavest. Poznavanje inherentne in neločljive enotnosti materije ter duha rešuje vse težave bolezni.

Iz knjige Paramhansa Jogananda: Znanstveno podprte ZDRAVILNE AFIRMACIJE (založba AUM)