Kako bo sezona mrkov vplivala na nas?

Pravkar smo preživeli polno luno in lunin mrk v strelcu, a mesec junij ponuja še mnogo več astronomskih in astroloških dogodkov. 

Kako bo sezona mrkov vplivala na nas? (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
9. 6. 2020

Dogodki na nebu namreč determinirajo tudi, kaj se dogaja v fizičnem svetu in kaj občutimo v vsakdanjem življenju. 

Pričela se je sezona poletnih mrkov, ki bo z nami dober mesec. 18. junija se prične še retrogradni Merkur, nato imamo 20. junija poletni solsticij in takoj naslednji dan, 21. junja, lunin mlaj ter sončev mrk.

Vsi tej kozmični dogodki nas pripravljajo na velike spremembe, na pospešeno rast in nove priložnosti. Kolektivno nas življenje nagovarja, da damo kočno prednost srcu, ki nas bo vodil na povsem nove nivoje bivanja. 

V mesecu juniju bomo lahko na nebu videli tudi Mars, Jupiter in Saturn. Čeprav sta Luna in Venera še vedno svetlejši od drugih planetov, lahko s prostim očesom brez teleskopa v tem času najdemo tudi omenjene planete. 

In verjetno lahko vsakdo potrdi, da je leto 2020 zanimivo in kaotično leto. Gre za posebno leto tudi iz astronomskega vidika. V letu 2020 imamo kar 7 mrkov, kar je največje možno število v letu. Prvi je že za nami, sedaj prihaja sočnev mrk 21. junija in nato še en lunin mrk 5. julija. 

Ko se Luna giblje od ene faze proti drugi, se spreminja tudi njega energija ter vpliv na nas. 

Kako mrki vplivajo na nas? 

Lunin mrk naj bi dodatno aktiviral našo karmo. Lunin mrk predvsem očiščuje čustva. Sončev mrk pa lahko prinese nove in vznemerljive priložnosti. A bodite kar se da umirjeni, saj bo marsikaj v tem času zamegljeno. 

In ne, nič se ne zgodi "zaradi lune", pač pa ta le spodbudi oz. pospeši stvari, ki se morajo v našem življenju dogoditi v vsakem primeru. Iz nas potisne raznorazne potisnjene vsebine in nas spodbudi k potrebni akciji. Ne tolerira izgovorov! 

V sezoni mrkov bomo priča zaključkom in novim začetkom. Stvari lahko postanejo zelo kaotične in lahko čutimo pritisk do meje zmogljivega. Čas dvojčka pa nas spodbuja, da izražamo svoje občutke in mnenja tudi z drugimi. 

Spopadali se bomo s težavami v odnosih, v družini in povezave s tradicijo. Spravite se z ljudmi, z dogodki, in s čustvi, da boste lahko vstopili v nov cikel brez večje količine čustvene prtljage. 

Stvari se bodo lahko stopnjevale. Zato, da bi zares dojeli, kakšne spremembe morate izpeljati. Dobro je, če si zapisujete misli. Karkoli vam pride na pamet, zapišite. Zapišite si svoje prioritete v življenju. Kaj vam je zares pomembno? Kako si želite živeti? Zapišite svoje ambicije, strasti ali samo opišite svoja čustva. 

Razmislite tudi, kaj vse je se spremenilo od leta 2018. Kaj ste že razrešili in kaj še morate? 

Med sezono mrkov boste lahko jasno opazili, kako se vaše življenje naglo spreminja. Okoli vas in v vas. 

Lahko se odločite, da boste v tem času aktivni bojevniki in se naučili, kako izkoristiti te energije v pozitivno smer. 

Bodite potrpežljivi s seboj in z drugimi ter se pomirite, ko stvari postanejo intenzivne. Včasih mora neurje premešati zrak, da se nato vaše morje lepo pomiri ter v njem zasvetlika sonce. 

Prirejeno po: consciousreminder.com

in Vabljeni na glasbene meditacije pod zvezdami!