Kako bomo občutili mlaj (15. maj) v znamenju bika

Pred nami je mlaj v znamenju bika. Pa poglejmo, kakšne spremembe in vplive nam prinaša v teh dneh. 

Kako bomo občutili mlaj (15. maj) v znamenju bika (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
14. 5. 2018

Mlaj v biku nastopi v torek, 15. maja ob 13.48 uri. 

Mlaj je vedno čas za nove začetke. Tokrat pa bo energija še bolj intenzivna, saj se na isti dan planet Uran prav tako prestavi v znamenje bika. 

Kadar planeti, kot je Uran, spremenijo svoj znak, prinesejo novo energijo v kozmos in v naša življenja na Zemlji. 15. maja se tako Uran prestavi v znamenje bika, v katerem se bo nahajal vse do leta 2026. Prinaša nam nove lekcije, ki se bodo dotikale predvsem našega občutka varnosti in stabilnosti.

Uran predstavlja spremembe, rast in prebujenje. Bikova energija predstavlja iskanje varnosti in stabilnosti - še posebej na področju zdravja, družine in financ.

Uran predstavlja spremembo, bik pa si običajno želi, da bi stvari ostale enake in se upira spremembam. Ti dve energiji sta morda kontradiktorni, zato se lahko tudi v nas pojavijo boji med sprejemanjem in upiranjem sprememb.

Na globalni ravni pa nas bo Uran v biku spodbujal, da smo pozorni, kako delamo z Zemljo, da več razmišljamo o okoljskih spremembah in načinih, kako zaščititi naš planet pred neumnostmi. 

Iskanje varnosti in stabilnosti

Čeprav je občutek varnosti včasih odvisen tudi od zunanjih dejavnikov, prihaja resnična stabilnost in varnost iz nas samih; prihaja skozi sprejemanje, da ni nič nikoli sigurno ali stabilno. 

Lahko ljubimo, a izgubimo. Lahko jemo zdravo, pa vseeno zbolimo. Lahko se trudimo živeti varno, pa se vseeno znajdemo v nevarnostih. 

V življenju je edina sigurnost sprememba. Sprejemanja sprememb, ki nam prihajajo na pot, nas uči tokratna luna oz. mlaj. 

Vse ima svoj začetek in konec. Vse ima svoj krogotok življenja in smrti. V vsakem trenutku doživljamo tok sprememb. Razlika je le v tem, da so v enem trenutku spremembe majhne in skoraj neopazne, drugič pa so velike in drastične ter zamajejo vse, kar smo dotedaj vedeli in verjeli. To je življenje. Najboljša stvar, ki jo lahko storite v življenju je ta, da odprto sprejmete oz. postanete prijatelji s spremembami. 

Le skozi sprejemanje sprememb lahko ustvarimo stabilnost v življenju. Stabilnost je vedeti, da nič ni stabilno v življenju in biti s tem zadovoljen!

Ko se prepustimo spremembam, ko se prepustimo smrti in prerojevanju, razumemo, da je vse začasno - takrat lahko najdemo svoj mir in varnost. 

V času tokratnega mlaja lahko doživite različne nenadne spremembe, ki vas nagovarjajo, da sprejmete spremembe ter vzpostavite drugačno razumevanje življenja in njegovega nenehnega spreminjanja. 

Da bi kar se da lahkotno preživeli te energije, vadite sprejemanje sprememb na vsakem koraku ter bodite prisotni v danem trenutku. 

Ne dopustite, da vas preplavi strah in anksioznost glede prihodnosti, kaj bo, kako boste preživeli, temveč se osredotočite na ta trenutek in sprejmite vse, kar vam ponuja. Najdite mir v tem trenutku. Prihodnost bo prinesla, kar je potrebno in zato ni nikaršne potrebe po skrbeh. 

Vsak izmed nas je so-ustvarjalec tega planeta, nimamo nadzora nad vsem, imamo pa nadzor nad tem, kaj čutimo, mislimo in kaj počnemo. Ko se zavedamo te moči, lahko občutimo mir in svobodo.

Če se upiramo spremembam, si nakopljemo težave in bolečino. Življenje ni nikoli takšno, kot pričakujemo. Dogajajo se nam stvari, ki si jih nismo nikoli niti predstavljali. Sprejmite to z odprtimi rokami in se prepustite naravnemu toku sprememb. 

Kadar prihajajo spremembe, prihaja tudi povečana ustvarjalnost, ki nam lahko pomaga pri spremembah. Zato lahko tokratni mlaj prinaša tudi val nove ustvarjalnosti. Če se v vas pojavi želje po ustvarjanju, je nikar ne zatirajte. 

Ne držite se starega, odprite srce in um novemu in ustvarite povsem novo in predvsem boljšo realnost.

foreverconscious.com

Poglejete si še: Kaj je dobro početi v času mlaja in Energije v mesecu maju