Kako karma določa, v koga se bomo zaljubili

Če smo bili v preteklem življenju nezvesti, v naslednjem privlačimo to isto matrico in ljudi, ki so bili prav tako nezvesti. Vedski djotiš (indijski astrološki sistem) razlaga, kako karma določa to, v koga se bomo zaljubili.

Kako karma določa, v koga se bomo zaljubili (foto: Shutterstock) Shutterstock
11. 2. 2021

Analiza številnih natalnih kart odkriva, kako si ljudje uničujemo dobre priložnosti s tem, da si želimo nekaj boljšega, četudi sami tega nismo sposobni ponuditi. Zahtevamo, da nam druga stran daje še več, ne zavedamo pa se, da sami ne ponujamo prav veliko.

Vendar pa obstajajo tudi natalne karte, ki nosijo težko karmo na področju odnosov. Dobro je vedeti, da ta težka karma traja le neko časovno obdobje – zgodi se prekinitev razmerja ali 'težek' odhod partnerja – vendar po tem pridejo boljša obdobja. Kljub temu pa mnogi obtičijo zasužnjeni v tem dogodku, ker ne vidijo celotne slike – kaj stoji za tem vzorcem.

V našem življenju predstavljajo dogodki le en odstotek, 99-odstotkov časa pa preživimo v razmišljanju o teh dogodkih! Na primer – dobimo odpoved v službi, prekinemo partnersko razmerje, zapusti nas bližnji – vsi ti dogodki so kratki, vendar imajo izjemen vpliv na naše življenje. Indijski modrec Patanjali je že pred 2300 leti povedal, da je joga zaustavljanje vrtinca zavesti. Ko se na primer v aktualnem življenju nenehno vrtite v skrivnih in prepovedanih zvezah, vaše nezavedno pomni te dogodke in išče njihovo manifestacijo v tem ali naslednjem življenju.

Ker je ego le slepi nagon, največkrat ne vidimo, da smo sami skreirali dogodke v svojem življenju; kot slepci ne vidimo globlje ravni vzroka, zakaj se nam 'ponavljajo' ljudje s podobnimi kvalitetami; ne vidimo, da so nam ti ljudje pravzaprav pomoč, da bi lahko razgradili svoje nezavedne vsebine.

Torej, če smo v preteklem življenju varali, bomo v naslednjem življenju privlačili isto matrico - ljudi, ki smo jih varali. Čeprav se tega ne zavedamo, je naše nezavedno privleklo tisto energijo, ki smo jo sami vtisnili v sebe.

Kadar se še vedno odzivamo na določene situacije ali ljudi, je to znak, da se določene percepcije še nismo osvobodili. Če si želimo ljubezenske zveze, se tako zaljubljamo v tiste, v katerih na nek način razumemo ljubezen oziroma četudi srečamo pozitivno osebo in bi lahko z njo srečno živeli, raje izberemo tiste, ki nas bodo ranili, ker nam tako govori vzorec ali matrica kreirane ljubezni.

Prav tukaj se pojavlja največji absurd: če smo v preteklem življenju imeli skrivno ali prepovedano zvezo, bomo v trenutnem življenju občutili zaljubljenost takrat, ko se se bomo ponovno znašli v takšni kombinaciji. Kot da se ljudje z vsem svojim srcem borimo, da se ponovno zaljubimo v nesrečno kombinacijo, v kateri bomo ranjeni - v začaranem krogu, v katerem je izjaviti resnico prepovedano. Zaljubljamo se torej v karmično konstruirane karmične odnose – dobre ali slabe.

Pa vendar je zaljubljanje večdimenzionalno. Karma je le en element, drugi aspekt nam služi, da ozaveščamo. Ozaveščanje je pot, ki zahteva veliko, nekoga bo negativna izkušnja ljubezenske zveze vodila v destruktivnost, medtem ko bo nekomu pomagala, da najde pravo ljubezen. Zaljubljanje v sebi nosi privlačnost tistih partnerjev, ki imajo kvalitete, ki jih sami nismo presegli.

Če nismo presegli očetovske vloge, bo imel moški, ki nas privlači, lažno avtoriteto. Sčasoma vas bo takšen moški vse bolj spravljal iz tira in spet boste iskali takšnega moškega. Tisti, ki so najbolj vešči v iskanju samoizgovorov pravijo, da so poskušali vse in da je bolje biti sam, vendar je resnica ta, da tega zares niso poskušali.

Prav tako so lahko omenjene skrivne ljubezni iz prejšnjega življenja v trenutnem življenju vzrok, da ne najdemo adekvatnega partnerja oziroma takšnega partnerja lahko imamo pred nosom, vendar razmerje ne bi bilo skrivno, kar ne bi bilo v skladu z našim vzorcem zaljubljanja. Čeprav so lahko nekateri v vezi s takšnim partnerjem, je v njihovi podzavesti ostal zapis, po katerem je ljubezen izpolnjena takrat, ko smo skrivnem odnosu. Samo takšno razmerje namreč prinaša močno vznemirjenost.

Če se želimo ukvarjati z ljubeznijo in smo pri tem pripravljeni raziskovati dovolj globoko, se ne moremo zadovoljiti s površnimi prepričanji. Četudi nam je ljubezen na voljo na vsakem koraku, največkrat vidimo le okrnjene slike preteklih ljubezni. Izbira pa je vedno samo naša.