Kako lahko prebudimo spomine iz prejšnjih življenj

25. 9. 2019
Deli
Kako lahko prebudimo spomine iz prejšnjih življenj (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Naš um ne shrani vseh spominov iz preteklih življenj – nekateri se 'naložijo' na višje ravni, do katerih lahko dostopamo. To dokazujejo predvsem izpovedi ljudi, ki so doživeli izkušnjo bližnje smrti, do podobnih uvidov pa lahko pridemo tudi z meditacijo oz. z duhovnim razvojem. 

Ljudje, ki so bili klinično mrtvi in je njihova duša za kratek čas 'izstopila iz telesa', poročajo o uvidih v svoja prejšnja življenja, spomine na čas v maternici in celo na čas, ko so bili spočeti. Takšni spomini so zapisani v duši, ki živi večno, naši možgani pa tovrstnih informacij običajno ne zmorejo sprocesirati. Ko se duša utelesi, je naš spomin "blokiran", zato da bi lahko karseda neomejeno izkušali življenje zdaj – nevezano na vse, kar sem nam je že zgodilo.

Déjà vu

Toda z nekaterimi duhovnimi praksami je mogoče doseči tudi daljne spomine. Vsak je že kdaj doživel občutek, da nekoga pozna od prej ali pa se je zgodil preblisk, da je bil nekoč že v podobni situaciji … Sicer pa se spomini pojavijo, ko je čas. Ko to zmoremo razumeti, predelati oz. nam to koristi za razumevanje trenutnega življenja. 

Izventelesna izkušnja

Ljudje, ki so doživeli zunaj telesno izkušnjo, poročajo o daljnih spominih, ki so se jim prikazali zelo jasno in nazorno. Spominjajo se, da so si to življenje izbrali, da so v resnici duše, ki živijo večno in da so na Zemlji le začasno

Povezava z bitji iz višjih duhovnih sfer

Ljudje že stoletja govorijo o angelih, bogovih in entitetah iz drugih dimenzij ter da se po smrti vrnemo nazaj v naš pravi dom. 

Otroci, ki imajo nekje do 4. leta še izredno 'čiste' duše, pogosto zaznavajo entitete iz višjih duhovnih dimenzij in se z njimi tudi povezujejo. Kasneje se ta povezava zabriše, saj prevzamejo življenjske vloge, ki jih odtujijo od duhovnega sveta. Večina dojenčkov naj bi se v prvih letih po rojstvu spominjala dogodkov v maternici in včasih celo odlomkov iz prejšnjih življenj.

Rečeno je, da si duša, ki se utelesi v fetus, sama izbere svoje starše na podlagi karmičnih dolgov in nalog, ki jo še čakajo. Ko se rodimo, na te 'stare' naveze seveda pozabimo, a poslanstvo duše ostaja. 

Knjiga vesolja

Naše usode naj bi bile zapisane v akaških zapisih, ki so nekakšna knjižnica celotnega znanja vesolja. Do teh zapisov lahko dostopamo preko meditacije oz. ko toliko očistimo svoje misli in čustva, da smo sposobni močne povezave z virom ali izvorom ter lahko tako dostopamo do vseh informacij, ki so zapisane v vesolju.  

Življenje tukaj in zdaj

Čeprav je morda zelo mikavno raziskovati, kaj in kdo smo bili v prejšnjih inkarnacijah, je najbolj pomembno, da smo v tem življenju prisotni v trenutku in smo odprti za doživljanje zdaj. Da se trudimo po svojim najboljših močeh v tem trenutku. Kar je namenjeno priti do nas, vključno z 'izgubljenimi spomini', bo tudi prišlo. Smisel življenja na Zemlji je v izkušanju, v iskanju odgovorov in v raziskovanju. Če se posvečamo osebni rasti, pa lahko tako ali tako na različnih nivojih izkušamo vso tisto znanje, ki smo ga nekoč že posedovali.

Preberite še:

REGRESIJA: Ali nam res koristi?

5 vesti o življenju po smrti, ki jih prinašajo duše iz onostranstva

ali pa Kaj se dogaja, ko duša naseli telo 

Vir: Forever Conscious

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu