Kako mi meditacija pomaga v vsakdanjem življenju

Odkar pomnim, mi nikakor ni bil všeč način življenja, ki nam ga vsiljuje naša civilizacija. Naglica, tekmovalnost, pretvarjanje, usmerjenost v materializem, odtujenost od sebe in od narave, so mi bili tuji. Privlačile so me kulture, ki so živele v stiku z naravo in kjer so ljudje lahko bili to kar so. Zato mi je sprva duhovnost predstavljala neke vrste beg od stresnega vsakdana.

4. 6. 2012

Z veseljem sem se udeleževala raznih delavnic, ker sem se dobro počutila med isto mislečimi ljudmi. Še lepše so bile počitnice v deželah na drugem koncu sveta, med preprostimi domačini, ki so me sprejemali brez predsodkov ali v kakšnih duhovnih centrih. Tam sem se počutila sanjsko.

Prav nič sanjski pa niso bili vsakokratni povratki v naš sistem. Bilo mi je vedno težje in imelo me je, da bi nekoč ostala kar tam na drugem koncu sveta. Vendar me je ob zadnjem takem umiku oz. bolje povratku s takega umika kot strela z jasnega udarilo spoznanje, da sem se rodila v tem sistemu z določenim namenom. Spoznala sem, da je v raznih duhovnih centrih zelo lahko držati visoko energijo, biti v miru, ljubezni in stiku s samim seboj. Umetnost pa je to spraviti v naš stresni način življenja, kar je postalo moj cilj.

Kako to narediti, sem se naučila na Sandijevih meditacijah. Tam sem prvič slišala za duhovno vodstvo, ki ga Bog določi vsaki duši ob spočetju z namenom, da ji nudi pomoč, podporo in zaščito. O tem kako duhovno vodstvo deluje, sem pisala že v članku Čas za spremembe. Na tem mestu želim le poudariti razliko v meditacijah, ki se je zgodila, odkar sem začela meditirati z duhovnim vodstvom. Prej sem meditacijam namenjala vsaj eno uro dnevno, pol ure zjutraj pred službo in pol ure zvečer pred spanjem. S pomočjo meditacij sem se sprostila, umirila in dobila moč za soočanje z vsakdanjimi situacijami.

Kadar pa so bili pritiski dnevnih težav prehudi, je naravnanost, ki sem jo ustvarila z jutranjo meditacijo, popustila. Sandi pa mi je razložil, da je najbolj optimalna meditacija s svojim duhovnim vodstvom, saj takrat dobimo pomoč duhovnih energij, ki so nam namenjene. Zato je pomoč lahko konkretna. Meditacije, ki jih izvajam danes s pomočjo svojega duhovnega vodstva, trajajo le nekaj minut, zato jih po potrebi lahko opravljam večkrat dnevno, kar mi omogoča držati energijo na visokem nivoju kljub težavnosti vsakodnevnih izzivov.

Kadarkoli začutim, da mi energija pada ali da ni več tako čista, torej da postajam utrujena, razdražljiva, me začenja boleti glava ali se kako drugače slabo počutim, se umaknem na samo, zaprem oči in prosim svoje duhovno vodstvo, da prečisti mojo energijo. Takoj začutim kako slabo počutje začne izginjati. Potem prosim svoje duhovno vodstvo, da mi obnovi energijo. Spet je reakcija takojšnja – čutim, kako se moja energija začne dvigovati. Po parih minutah sem kot prerojena in pripravljena na nove izzive. Na duhovno vodstvo pa se obračam tudi z drugimi konkretnimi prošnjami. Če npr. opažam, da sem preveč raztresena, torej da mi misli begajo in se težko osredotočim na to, kar trenutno počnem, za trenutek zaprem oči in prosim svoje duhovno vodstvo naj prečisti moje misli. Rezultat je takojšen.

Druga pomembna lekcija, ki sem se je naučila na Sandijevih meditacijah, pa je pravilna uporaba zaščit. Prej jih nisem uporabljala, kar je bil tudi razlog za to, da nisem uspela zadržati umirjenosti in sproščenosti jutranje meditacije preko celega dneva. Danes zaščite redno uporabljam. Postale so mi tako samoumevne, da potrebujem samo delček sekunde, ko skozi moje misli šine prošnja duhovnemu vodstvu po optimalni zaščiti pred vsem, kar je zame škodljivo v prostoru, v katerega vstopam, ali pred vsem kar je zame škodljivo s strani osebe, ki me kliče po telefonu ali ki mi prihaja nasproti,... Na ta način v prostorih ali ob srečanju oseb, obdržim svojo energijo, ki je zame optimalna in dragocena. V nasprotnem primeru bi prišlo do avtomatskega pretakanja in izravnavanja višje energije z nižjo ali bolj čiste z manj čisto, kar pomeni, da bi se ena oseba začela počutiti slabše, druga pa boljše.

Vsak torek pa obiščem Sandijeve meditacije, kjer se prečistim vsega tistega, kar mi sproti ni uspelo očistiti in se je nakopičilo v meni, prečisti se tudi moje duhovno vodstvo, da me lahko še naprej intenzivno ščiti in mi pomaga, možnost pa imam tudi predati vse kar me bremeni, vsa negativna čustva, vzorce, torej vse, kar me omejuje na moji poti duhovne in osebne rasti. Po predaji prejmem ljubezen, radost, svetlobo, mir, oz. kar pač takrat najbolj potrebujem, kar dodatno dvigne vibracijo in čistost moje energije.

Z bolj čisto energijo, njeno višjo vibracijo in s tem ko imam v sebi manj bremen oz. občutljivih točk, zaradi katerih bi me lahko nekdo prizadel, z uporabo zaščit s pomočjo duhovnega vodstva in s sprotnimi nekajminutnimi meditacijami, ki jih izvajam s pomočjo duhovnega vodstva večkrat dnevno, vedno lažje funkcioniram v vsakdanjem življenju. Ne čutim več nobene potrebe, da bi bežala pred našim načinom življenja, nasprotno, našla sem učinkovito metodo, kako z uporabo meditacij v vsakdanjem življenju in intenzivnim delom na sebi delujem tukaj in zdaj. In osrečuje me dejstvo, ko vidim, da je med nami vedno več ljudi, ki delujejo na tak način in s tem spreminjajo svet na bolje.

Eli Trobec