Kako ostati mirni, ko ste prisiljeni biti z negativnimi ljudmi

Ne glede na to, kako se trudimo, da obdržimo pozitivno vibracijo, se še vedno znajdemo v situaciji, kjer smo obkroženi z negativnimi ljudmi. To so osebe, poleg katerih je težko obdržati mir in optimističen pogled, saj nas hitro "potegnejo" dol iz naših višjih vibraciji.

Kako ostati mirni, ko ste prisiljeni biti z negativnimi ljudmi (foto: profimedia) profimedia
24. 12. 2021

A vendar je to povsem odvisno od nas. Če želimo, lahko obržimo pozitivno stanje duha, tudi kadar smo prisiljeni biti v bližini negativcev – bodisi v službi, v družini ali drugih situacijah, kjer se jim ne da izogniti.

Tukaj so 4 načini, ki vam bodo pomagali ohraniti notranji mir:

1. Ohranite pozornost na sebi in naprosite za zaščito

Ne glede na to, kaj počnejo drugi, lahko vedno nazdorujete svoje občutke in obnašanje. Vprašajte se:

Kako reagiram na to situacijo? Kako jo lahko naredim pozitvnejšo?

Ne morete kontrolirati reakcij drugih, lahko pa kontrolirate svoje odzivanje in svojo pozornost. Vsak je odgovoren zase. Negativec tako ali tako dela škodo sebi. Vi pa dajte sebi jasno obljubo, da ne želite biti del njegove zgodbe. V mislih lahko naprosite ali si vizulizirate zaščito, ki vas ščiti pred negativnostjo drugih.  

2. Občutite ljubezen

Morda vam v tistem trenutku pomaga, da se spomnete na nekaj, kar vas vedno pomiri: bodisi je to misel na otroka, žival, drago osebo, nekaj, kar imate radi… Občutite to ljubezen in pozitivne občutke, ki jih ne mora nihče onemogočiti!

3. Obrnjena reakcija

Še ena izmed odličnih taktik za soočanje s težkimi ljudmi je taktika obrnjene reakcije. Ko se nekdo obnaša negativno, poskušati vi delovati ravno nasprotno. Če je nekdo pesimističen, bodite optimistični. Če nekdo vpije, vi govorite mirno. Če vas nekdo kritizira, ga vi pohvalite. Če nekdo deluje s sovraštvom, vi delujte z ljubeznijo. Če vas nekdo grdo gleda, se mu vi prijazno nasmehnite.

Bolj pozitivno boste reagirali, bolj pozitivno se boste počutili.

4. Ne jemljite si k srcu

Kadarkoli je kdo negativno naravnan, se spomnite, da ima ta oseba morda zelo slab dan ali težko obdobje v življenju, morda nosi ogromno stresov in žalosti. Ne veste, kaj se mu dogaja. Zato je zelo pomembno, da njegove reakcije ne jemljete preveč osebno. 

Po navdihu: minimagazin.info