Kako postaneš dober zdravilec – etika, psihologija, komunikacija v zdravilski praksi

Pri zdravilskem delu je nujno potrebno najprej razumeti sebe in vrednote, ki predstavljajo gibalo življenja in delovanja, da bi sploh lahko razumeli druge.

12. 3. 2014

Akademija za zdravilstvo vas vabi na seminar

Kako postaneš dober zdravilec – etika, psihologija, komunikacija v zdravilski praksi

V petek, 21.3. od 17:30 do 20:30 ure in v soboto, 22.3. od 10:00 do 18: 00 ure

Pri zdravilskem delu z ljudmi je ključnega pomena (v mnogih primerih celo bolj kot izbrane metode, veščine in orodja, s katerimi kot zdravilec pomagamo zdravljencem) ODNOS, ki ga vzpostavimo z njimi, naš PSIHO-ENERGIJSKI IN AVRIČNI VPLIV nanje (ki se dostikrat odvija pod pragom zdravilčevega zavedanja), VZDUŠJE, v katerem se jim posvetimo, naše VREDNOTE IN MOTIVACIJA, ki nas spodbujajo k temu delu.

Zato je pri zdravilskem delu, kar velja tudi za druge dejavnosti, s katerimi pomagamo soljudem, pomembno, kakšen človek smo, kako se zavedamo sebe (kdo smo?), kako razumemo sebe – da bi sploh lahko razumeli druge, katere vrednote so gibalo našega življenja in delovanja.

Seminar bo na predavateljski in tudi delavniški način prikazal bistvene etične dileme pri delu z zdravljenci; podal zemljevid, s pomočjo katerega boste bolje razumeli sebe in zdravljence; dal usmeritve in nasvete, kako dobro in srčno komunicirati z zdravljenci; kako poskrbeti za svoje psiho-energijsko-telesno razvnotežje pri tem delu.

Seminar je zgrajen iz teoretičnega in praktičnega dela.

Seminar bo poglobil vaše razumevanje sebe in zdravljencev ter vam dal koristne usmeritve, ki jih boste lahko takoj prenesli v svoje življenje in delo.

Iz vsebine:

  • Etika – psihologija – komunikacija
  • Etična načela v zdravilstvu
  • Kdo je človek – kdo sem jaz?
  • Terapevtski odnos in razumevanje bolnikovih potreb
  • Stres in psiho-imuno-nevro-endokrinologija
  • Placebo
  • Zdravilska higiena – kako se ne obremenjevati s psihosomatskimi travmami zdravljencev

Cena: 140 €

Informacije, prijave, vpis:

info@zdravilska-akademija.si, www.zdravilska-akademija.si

T: 01/513-11-46; M: 051-377-388