Kako prepoznati, ali vaša duša spi

Če duša (naša resnična bit) spi, je kot da bi sedeli v avtu brez goriva, volana ter s praznimi gumami. Ne gremo nikamor in stojimo na mestu. Preverite, ali vaša duša potrebuje bujenje, da z njo ponovno navežete stik in zaživite polno življenje. 

Kako prepoznati, ali vaša duša spi (foto: profimedia) profimedia
6. 6. 2019

Vaša duša spi ali je prebujena? 

Avtoriteta

Ljudje s spečo dušo ne postavljajo avtoritete pod vprašaj. Zaupajo svojim staršem, učiteljem, voditeljem, zdravnikom itd. Kar jim je rečeno, to storijo in v to verjamejo, brez vprašanj, zato so lahko vodljivi. 

Zbujena duša pa ne jemlje ničesar za resnico, dokler se o tem ne prepriča sama, vse postavi pod vprašaj - tudi najbolj trdovratna dejstva, ki jih vsi jemljejo za samoumevna. 

Trendi

Tisti, ki poslušajo svojo dušo, ne sledijo trendom, ki jih zapoveduje popularna kultura. Kar je “in”, jih ne zanima, to velja tako za popularno glasbo kot kulturo, ki jo vsi sprejemajo. Sledijo svoji poti, stojijo pogumno za svojo resnico, čeprav morda stojijo sami ali v manjšini.

Spremembe

Zbujena duša sprejme, da je sprememba edina stalnica v življenju, če nam je to všeč ali ne, pripravljeni so, da skočijo na naslednji vlak, ki bo pripeljal, čeprav ne vedo, kam pelje.

Speča duša pa se oklepa starega, sedi na klopi in se upira skoku na vlak v neznano. Ne vidi razloga, zakaj bi se spreminjala, saj je zanjo trenutno stanje (udobja) čisto sprejemljivo.

Množica

Speča duša je del množice, zbujena pa hodi pred množico. Včasih se zato počuti osamljeno in izolirano od družbe. Ni lahko voditi revolucije, a čeprav je pot težka, je najboljši občutek takrat, ko delaš po svojih najboljših močeh in slediš svoji duši.

Zaprt um

Zbujena duša sodeluje z umom, ki je kot sito; polno luknijc, ki presejejo nove informacije in ideje, a se ne zataknejo v njih. Tisto, kar potrebujejo, ujamejo, kar ni dobro, pa gre skozi.

Speča duša pa je medtem zaprta za vse novo, za kakršnekoli nove informacije in ideje, ne želi poslušati ničesar, kar je izven njenih starih okvirjev.

Pogovor

Speče duše se rade pogovarjajo, a o ničemer globljem. Pogovor zanjo naj bo čim bolj lahkoten.

Zbujena duša pa ne mara banalnih in brezpomenskih pogovorov. Ljudem iskreno povedo, kar čutijo, mislijo in ne, kar si sogovornik želi slišati.

Ko spoznate, da vaša duša spi, jo prebudite, da lahko končno razprete krila, sledite svojim sanjam, vzamete življenje v svoje roke in dojamete bistvo življenja. 

Kako pa vi hranite dušo, ji znate prisluhniti, da zasije in se prebudi?

consciousreminder.com

Preberite si še: