Kako preseči (nefunkcionalne) družinske vzorce, prepričanja in travme ter stopiti na svojo pot?

Čas v katerem živimo, nam je odprl pomembna vrata: energije nam omogočajo in nas podpirajo, da lahko zaključimo s številnimi družinskimi nefunkcionalnimi vzorci in prepričanji, celo travmami, ki se prenašajo iz roda v rod, in svojim zanamcem ponudimo nekaj lepšega.

Kako preseči (nefunkcionalne) družinske vzorce, prepričanja in travme ter stopiti na svojo pot? (foto: Pixabay) Pixabay
11. 6. 2021

Pa gremo od začetka …

Predpostavljajte, da se rodite kot čista energija, čista brezpogojna Ljubezen v fizični obliki (novorojenček). Na svet pridete popolnoma opremljeni s čisto energijo, s čisto Ljubeznijo. To je krasno. V vas so odtisnjeni vsi vaši darovi, talenti in izkušnje preteklih življenj, znanja in modrosti iz preteklih življenj ter nedokončane lekcije iz prejšnjih življenj in lekcije tega življenja.

Že v trebuhu se dogaja. Ampak ko pridete skozi kanal in se rodite v neko družino, se zares začne. Ta družina ima svoje vzorce in prepričanja, vzorce čustvovanja, mišljenja in odzivanja. Tako pozitivna in negativna. Žal je pogosto negativnih več. Vse skupaj, iz vaših preteklih življenj, lekcije tega življenja in vzorci ter prepričanja družine, v katero se rodite, se povežejo in začne se …

Prevzamete in se navzamete vseh načinov delovanja v družini, vseh vzorcev in prepričanj in dodate še sami nekaj. Če je družinsko okolje disfunkcionalno, lahko nastane cel kaos in kot odrasel človek ne razumete več dobro, kaj se dogaja. Običajno se dogaja obratno, kot si želite, ali pa manjka prave pozitivne naravnanosti in volje do življenja. Rečete, da tako pač je. A čustva v vas v podzavesti brbotajo, so tempirana boma. Hkrati pa želijo biti talenti in darovi izraženi. To, kar vi ste, želi biti izraženo. A če je bilo vaše okolje nespodbudno, disfunkcionalno, vaša srčika, to, kar ste, leži nekje zakopana, pod vsemi vzorci in prepričanji in energijskimi gmotami.

In prepričanje ni samo to, da ste npr. prepričani, da je bela barva pač bela. Če so vas v otroštvu tako prepričali (z vedenjem do vas, dejanji ali besedami), ste lahko v sebi prepričani, da npr. niste vredni ljubezni, kar je precej uničujoče in v vaše življenje prihajajo osebe, ki vam z dejanji, vedenji in besedami kažejo, da niste vredni ljubezni – zrcalijo vaše nezavedno prepričanje. A dejstvo je, da ste vredni ljubezni, kot vsako živo bitje, le negativno prepričanje (ki je tudi kot program, ki deluje v vas) je treba transformirati. To ni dokončna „usoda“.

O čustvih in kako z njimi kreiramo

Zato je tukaj na mestu spregovoriti tudi o čustvih, ki se povežejo v prepričanja.

Čustva nam Božanske sile niso podarile v osnovi zato, da se z njimi navezujemo in postajamo odvisni ter druge vežemo nase, ampak zato, da z njimi ustvarjamo in kreiramo, po možnosti ljubezen. Čustva so kot barvice, s katerimi želimo ustvariti sliko. Čustva so energija, ki so nam dana za ustvarjanje.

Čustva se, v kombinaciji s tem, v kaj verjamete (pogosto tudi nezavedno), povežejo v prepričanja, ki postanejo močna energijska gmota, ki pelje vaše življenje. Pogosto nezavedno in tja, kamor si morda vedno ne želite. Če se jih naučimo usmerjati, pa nas lahko peljejo tja, kamor si želimo. Prepričanja pa gradijo vas same. Vodijo vas in vam določajo, v kaj verjamete (o sebi, drugih). Zaradi nekega prepričanja se vedete na določen način, reagirate na določen način, izbirate, se odločate.

Prepričanje je „sestavljeno“ iz neke vaše misli in čustva – torej so prepričanja energijske tvorbe. In kot takšne lahko blokirajo ali odpirajo. Za nekatera prepričanja jasno vemo, kakšna so in jih poznamo – imamo jih v zavesti. Veliko pa jih imamo v nezavednem in sploh zanje ne vemo, pa nam vseeno krojijo usodo. Ta prepričanja sicer lahko usmerjamo navzven in kažemo s prstom na drugega, a v resnici s prstom kažemo nase oz. k sebi. Tam bomo prav zagotovo tudi sami imeli neke težave.

Je pa človeku od Univerzuma dano še nekaj … Ker so na Zemlji vse lekcije iz Ljubezni, se nam bodo ponavljale iste neprijetne situacije toliko časa, da bomo dojeli lekcijo. Ponavljajo se iste situacije, iste reakcije in zapleti z ljudmi, podobni odnosi, dokler ne opravimo lekcije, in to lekcije Ljubezni. Človek je dobil še eno varovalo – če je predlogo negativen in v nizkih energijah, bo slej ali prej to načelo njegovo počutje, vse z namenom, da spozna Ljubezen v sebi.

VAM LAHKO KAKO POMAGAM?

Napisala Mojca Koprivnikar

Več o njenem delu lahko najdete na spletni strani www.mojcakoprivnikar.si, kjer najdete več tudi o programu Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper, ki vam lahko pomaga pri transformaciji življenja ali ji sledite na Facebooku.

Certificirana Angelska učiteljica in učiteljica programa Transformirajte svoje življenje iz Šole Diane Cooper (Diana Cooper School of White Light), profesionalna sprostitvena terapevtka po SNHS in Eternal Light ®Healer ter vzgojiteljica predšolskih otrok