Kako se naučiti zaupanja (v vesolje)

Čeprav ne vemo, kaj nas čaka naslednji trenutek, je pomembno, da zaupamo, da obstaja sila, ki je večja od nas. Sila, univerzalna življenjska energija, ki nas vodi in napaja v vsakem trenutku. Nikoli nismo sami.

Kako se naučiti zaupanja (v vesolje) (foto: profimedia) profimedia
6. 11. 2021

V življenju je pomembno imeti zaupanje, sicer bomo privlačili k sebi dvom in kaos. Če pogledate svojo preteklost, mar ni imela vsaka stvar svoj namen? Svojo lekcijo, da vas nekaj nauči in dvigne ter vas pripelje do določene točke? Torej so skrbi odveč, saj smo vedno v situaciji, ki jo v tem trenutku potrebujemo. 

Kako se torej naučiti zaupanja v vesolje?

1. Imejte okviren načrt, a ne zataknite se v pričakovanja

Seveda, imate svoje želje, cilje in načrte, ki jim sledite. Zaupajte, da vam bo vesolje pomagalo – če so resnično na mestu in v vaše najboljše. Dopustite pa tudi, da morda vaše ideje niso vedno na mestu, morda pripravlja vesolje za vas še nekaj boljšega. Zato dopustite, da ni vedno vse tako, kot se si zamislili ter se zavedajte, da je pamet vesolja večja od vaše.

2. Aktivirajte se

Seveda vam bo vesolje težko prineslo na pot vse darove, če za to ne boste naredili nič in negibno ležali na kavču. Lahko vam pomaga le, če ste aktivni in delujete v smeri uresničevanja svojih ciljev.

3. Pojdite s tokom

V redu je, če ne veste točno, kam greste, veste pa, da ste na poti in sledite toku ter šepetu srca.

4. Dojemite lekcije, ki vam jih vesolje daje v vsakem trenutku

Kaj se morate naučiti iz trenutne situacije? Vam je to že jasno? Če vam še ni, se še malo bolj potrudite. Izplača se. Sicer se boste vrteli v krogu ponavljajočih se situacij.

5. Opazite majhne čudeže

Ravnokar ste naleteli na človeka, ki vam je dal nekaj, kar ste potrebovali, dobili nekaj v dar ali našli točno to informacijo, kar ste jo potrebovali. Če vesolje poskrbi za majhne sinhronosti, ni vrag, da ne bo tudi za večje. Bodite odprti za čudeže - majhne in velike. 

6. Vse ob svojem času 

Vesolje bolje ve, kdaj je pravi čas kot vi. Seveda bi radi vse postreženo na pladnju še to sekundo ali morda čez pet minut. A nekatere reči potrebujejo svoj čas, da se vzpostavijo vsi potrebni pogoji. Bodite potrpežljivi.

7. Biti brez dvomov

Pomembno pa je, da resnično zaupate, da je za vas poskrbljeno in ne dvomite – niti za drobtinico! Takoj, ko se prikradejo dvomi povzročijo motnje in blokade. Če zaupate – resnično zaupate, da bo vse v redu tako tudi bo. 

8. Ljubezen privlači ljubezen

Potrudite se, da delujete maksimalno in vedno z ljubeznijo, iskrenostjo, sočutjem in hvaležnostjo. Enako boste dobili nazaj. In to kar dvakratno dozo!