Kako sončevi utripi vplivajo na naše srce?

19. 7. 2022
Deli
Kako sončevi utripi vplivajo na naše srce? (foto: profimedia)
profimedia

Moč senzibilnosti, ki jo premore človeško srce, je resnično fascinantna – srce je na primer občutljivo na sončev utrip in se odziva na Zemljin magnetizem. Kaj vse še (ob)čuti oziroma na kaj se odziva naše srce?

"Živimo v družbi, ki je šele začela raziskovati dolga stoletja zapostavljeno vlogo srca. Danes vemo, da človeško srce reagira na marsikaj. Ne samo na naše notranje psihološko stanje, temveč tudi na zunanje elektromagnetne vplive, kot so utripajoča srca drugih ljudi v naši neposredni bližini, magnetizem Zemlje, sončevi izbruhi, plazme proti našemu planetu in še marsikaj," poudraja Sandi Jug, psihoterapevt, trener, inovator, predavatelj in pisatelj o srčnih tematikah, spremenjenih stanjih zavesti in človeških virih. 

Kako konkretno sončevi utripi vplivajo na nas?

"Raziskave so pokazale, da tako ljudje kot tudi živali dobesedno srčno vzdrhtimo na tem planetu, ko je sončev utrip na vrhuncu svojega cikla. Ob sončevih izbruhih imamo zemeljska bitja v povprečju višji utrip, ki kulminira na vsakih enajst let. In sedaj se spet bližamo temu vrhuncu. Odzivi pa so lahko zelo različni. Lahko občutimo, kakor da imamo na voljo več energije, da smo bolj razdraženi in se težje umirimo. Tisti, ki imajo prisotne srčne težave, naj bodo še bolj pozorni na svoje srce, saj se med drugim takrat poviša tudi možnost srčnih zastojev," še pravi Jug.