Kako ugotoviti, ali je vaš prijatelj ali partner LIST, VEJA ali KORENINA?

14. 5. 2024
Deli
Kako ugotoviti, ali je vaš prijatelj ali partner LIST, VEJA ali KORENINA? (foto: profimedia)
profimedia

Ko gre za odnose, je pomembno vedeti, kdo bo zares ostal z vami skozi življenjske nevihte. Ljudje v vašem življenju se lahko razdelijo v tri kategorije. Pa poglejmo. 

Listi

Listi so z vami le za kratek čas. Njihova vez je šibka; ponujajo senco, a ko nastopijo težave, odpadejo. Te osebe so pogosto prisotne le v dobrih časih, ko je vse enostavno. Lahko se zdijo pomembni, vendar jih veter sprememb zlahka odpihne. Pomembno je, da ne zanašate preveč na liste, saj ne morejo nuditi stabilnosti in trajne podpore.

Veje

Veje so močnejše od listov in lahko ostanejo dlje, vendar se lahko zlomijo ob večjem pritisku ali nevihti. Te osebe so bolj zanesljive, vendar imajo svoje meje. Morda vas bodo podprle do določene točke, vendar ob večjih življenjskih preizkušnjah lahko odpovedo. So pomemben del vašega življenja, vendar morajo tudi one imeti svoje meje in jih je treba spoštovati.

Korenine

Korenine so redke in dragocene. Ostajajo ob vas skozi vse težave, zagotavljajo podporo in hranila. So temeljni del vašega življenja, ki vam pomaga rasti in se razvijati. Korenine so tisti, ki vam stojijo ob strani v najtežjih trenutkih in na katere se lahko zanesete brez dvoma. Njihova prisotnost je globoka in stalna, ne glede na okoliščine.

Prepoznavanje

Za prepoznavanje teh oseb je pomembno, da opazujete njihova dejanja, ne le besed. Listi in veje se zlahka odpovedo ob prvem znaku težav, medtem ko korenine vztrajajo in podpirajo. Korenine se pokažejo v času stiske in njihove vrednosti ni mogoče preceniti. Bodite pozorni na to, kdo ostaja ob vas, ko se soočate z izzivi, in kdo odide. Tisti, ki ostanejo, so vaše korenine.

Vir: psychologytoday.com

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu