Kako vam živalski duhovni vodniki pomagajo pri osebni transformaciji: 1. del (živali od A do M)

Z meditacijo, pozornostjo ob srečanju z živalmi v vašem vsakdanu in preko sanj lahko pridete v stik z vašo duhovno živaljo. Preberite, kaj vam sporoča posamezna žival in načine, kako interpretirati njena sporočila, da bo vaše življenje še bolj izpolnjujoče.

Kako vam živalski duhovni vodniki pomagajo pri osebni transformaciji: 1. del (živali od A do M) (foto: pixabay) pixabay
11. 11. 2018

Delfin nas spominja na igrivost

Delfin:

Delfini simbolizirajo igrivost in modrost. Pogosto nastopajo kot duhovni učitelji, ki vam pomagajo komunicirati z drugimi duhovnimi vodniki. V keltski mitologiji delfini nastopajo kot varuhi vseh voda in če vas privlači to bitje, se verjetno tudi osebno zavzemate proti onesnaževanju voda in živite v skladu z naravo. Delfini ponazarjajo tudi krog življenja - konec in začetek nečesa novega. 

Golob simbolizira mir

Golob:

Predstavlja mir, blagoslov in nove začetke. Če ste zaskrbljeni ali pod stresom, vam bo pokazal, kako najti v sebi nov vir energije in notranji mir. Lahko ga prikličete tudi pri vsakodnevni meditaciji in si predstavljate, kako leti - to vas bo navdalo z elanom, mirom in novo energijo. 

Jastreb gleda na stvari iz razlicnih perspektiv

Jastreb:

Jastreb predstavlja perspektivo in vas spodbuja, da na stvari pogledate še iz drugih zornih kotov, da si boste ustvarili popolno sliko. Le na ta način boste lahko duhovno zrastli. Jastreb lahko pomeni tudi, da je čas, da življenje postavite na glavo in redefinirate, kaj je za vas resnično pomembno.

Jelen je duhovna avtoriteta

Jelen:

V mnogih kulturah jelen simbolizira duhovno avtoriteto. Jelen se prikaže ljudem, ki so globoko senzibilni in intuitivni in s stiku z duhovnimi aspekti življenja. Jelen je pripravljen v trenutku spremeniti smer in se prilagoditi. Če vas je nagovoril jelen, ste verjetno zelo samozavestni in uspešni, navdihoval vas bo, da poskusite razviti več nežnosti in miline. Lahko vas tudi opomni, da prebudite otroka v sebi. 

Konj:

Konj je vodnik strasti in apetita po svobodi in izražanju. Konj lahko predstavlja tudi diskrepanco med vašimi željami in obveznostmi, ki jim ne moreti uiti. Od tega, kako se vam konj prikaže, je odvisno, kaj vam želi sporočiti: je konj ukročen? Gre morda za dirkalnega konja? Delavskega konja? Če divje galopira, je to lahko sinonim za svobodo. Se počutite svobodni? Razmislite, kakšne konotacije imajo navedeni elementi v vašem življenju. 

Ali imate levje srce?

Lev: 

Lev predstavlja srce in pogum. Največkrat se poveže z ljudmi, ki so rojeni voditelji in imajo čut za avtoriteto. Lev se lahko pojavi tudi, da nas opozori pred prežečo nevarnostjo – situacijo ali dogodkom v našem življenju, ki bo od nas terjala veliko poguma in notranje moči.  Lev nas lahko tudi opominja, da se ni vredno obremenjevati za vsako malenkost, s katero se srečamo na naši poti. Lev je tudi zaščitnik doma.

Lisica je izmuzljiva in iznajdljiva

Lisica:

Je kraljica kamuflaže, simbolizira pa tudi srečo v življenju. Narekuje nam, naj sledimo lastnim instinktom, če želimo duhovno rasti. Lahko tudi sporoča, da nas želi nekdo prelisičiti in če se nenadoma pojavi v sanjah, nas morda svari, naj bomo bolj razsodni, kot gre za prijateljstvo ali posel. Lisica zlahka zazna prevaro in je zelo iznajdljiva ... to pričakuje tudi od nas.

Mačka je simbol za neodvisnost

Mačka:

Mačka simbolizira radovednost in raziskovanje neznanega, torej avanturo. Je poosebljena neodvisnost. Mačka je v globoki povezavi s svojim pravim jazom in je sposobna zdravljenja same sebe (saj veste, imela naj bi 9 življenj). Obenem pooseblja tudi umetnost potrpežljivosti in ozavešča k holističnemu pristopu do življenja. Mačka vam bo znala svetovati v tem, kdaj je pravi čas za reagiranje na neko stvar in kdaj je bolje počakati - hraniti energijo za čas, ki še prihaja. Mačka se vedno ujame na noge in vam lahko sporoča, da se morate znati postaviti zase in da zaupajte vase.

Viri: what is my spiritual animal, faena, ecoequine, spirit-animals, universe of symbolism  

Preberite še: