Mnogo generacij že ne ve več, kakšna je prava vloga spolnosti

10. 6. 2023
Deli
Mnogo generacij že ne ve več, kakšna je prava vloga spolnosti (foto: profimedia)
profimedia

Čas je, da tudi v spolnosti, v dejanju, ki naj bi bilo izraz največje iskrenosti, stopimo korak naprej in očistimo podzavest podedovanih strahov; za večino celo nismo odgovorni sami - podedovali smo jih kot posledico v pradavnini storjenih ostudnih dejanj enega spola proti drugemu.

Vse hujša človeška stiska, v katero brede civilizacija, se kaže tudi v spolnih odnosih. Mnogo generacij že ne ve več, kakšna je prava vloga spolnosti, kot tudi ne, kakšna je iskrena komunikacija - tudi takrat, ko smo goli in se zdi, da smo se odrekli skrivalnicam. V umu imamo skladovnico programov, ki nenehno ugrabljajo našo zavest in nas oddaljujejo od našega bistva. Namesto, da bi govorili tisto, kar res čutimo, blebetamo izjave, s katerimi skušamo prikriti svoje strahove.

Čas je, da tudi v spolnosti, v dejanju, ki naj bi bilo izraz največje iskrenosti, stopimo korak naprej in očistimo podzavest podedovanih strahov; za večino celo nismo odgovorni sami - podedovali smo jih kot posledico v pradavnini storjenih ostudnih dejanj enega spola proti drugemu. Treba je razbiti ustaljene navade, ki so postale naša železna srajca. To lahko storimo le tako, da najprej izklopimo vse programe, vse misli, ki nosijo oznako "sex" in pristopimo k partnerju/partnerki tako, kot da spolnost odkrivamo znova.

Ne le zaradi podedovanih strahov - spolnost je doživela dodatno degradacijo, ko je glavno vlogo čustvom (skozi katera govori srce) prevzel um. To je posebno močno zadelo moške, ki so pričeli odločilno vlogo za dobro spolnost pripisovati (zunanjim) fiziološkim dejavnikom - spolnemu organu; iz praznika, kakršen je spolnost, smo napravili manipulativni postopek stimuliranja spolnih organov.

Kot so dobro vedela stara ljudstva na vzhodu, npr. Kitajci, je spolnost, če do nje dostopamo pravilno, dragocen in neizčrpen vir življenjske energije, ki pomlajuje, zdravi in poživlja. Eden znanih sistemov za izkoriščanje in kultiviranje spolne energije v dobrobit telesa je tantra.

Spolnost je bila (skozi religije) v preteklosti močno zatirana, saj ni bilo zaželeno, da bi se človek iz tega močnega vira znal regenerirati in zdraviti, ob čemer bi se tudi duhovno krepil in napredoval.

Ko odložite obleko, je čas, da odložite tudi maske, sprostite čustvene zavore, premagate zadrego in preklopite svoj govorni aparat v položaj "iskrenost". Pomislite, da vstopate v povsem neobičajen duhovni ritual, katerega učinkov še nikoli niste v celoti spoznali. V tem ritualu vso pozornost usmerite k občutkom in iskreno povejte partnerju, kakšni so. Pozorno jim prisluhnite.

Le redko kdo je brez strahov, pritajene tesnobe in prikritih bojazni. Že s tem, ko jih prepoznate in izpostavite vaši pozornosti, se zgodi nekaj zelo pomembnega: v luči vaše zavesti se preprosto "raztopijo". Ali ste sposobni zbrati pogum in reči partnerki: "Bojim se tvoje ženskosti; prisoten je nekakšen strah, ki si ga ne znam razložiti... Morda se tudi ti nezavedno bojiš moškosti. Strah me je, da ne bom mogel zadovoljiti tvojih potreb... Bojim se, da se mi boš posmehovala..." Ni pomembno, od kod izvirajo ti strahovi - važno je, da jih prepoznamo in se z njimi soočimo, sicer bodo še naprej vir naših težav. Ko boste o njih spregovorili, jih boste dvignili v zavest, jih prepoznali kot nekaj, kar je ločeno od vas in prekinili identifikacijo z njimi. In prej ali slej se bodo morali posloviti.

Če boste rekli: "Ne upam se ti prepustiti, ker se bojim, da me boš izkoristil in odvrgel", ali pa vprašali: "Ali boš tudi tokrat poskrbel le zase?", boste ugotovili, da se svet ni sesul, ampak se je od vas odvalilo težko breme in predaja bo postala lažja. Še lažja pa, ko boste spoznali, da si partner(ka) želi isto kot vi. Tako boste težko breme, ki ga nosimo iz generacije v generacijo, postopoma razblinili.

Zastavite partnerju naslednje vprašanje: "Ali te zanima le drgnenje spolnih organov ali kaj več?" Ali si kdaj okusil(a) žensko (moško) energijo in spoznal(a) njeno ekstatično moč v zlitju obeh?

Kadar v spolnosti iščemo le potešitev spolnega nagona, si privoščimo le ščepec tistega, kar nam ta sicer ponuja; tudi prave potešitve ne dosežemo. Predaja partnerju in zlitje z njim prinese povsem drugačne vrste potešitev in napolni energijske baterije telesa.

Ko dve telesi postaneta eno in njuni avri pežameta ena drugo, se zgodi nekaj, kar spominja na alkimijo. Pride do blaženosti in ekstaze, ki se ne more primerjati z orgazmom. Nikakršno intenzivno draženje spolovil ni potrebno, zadostuje tesen dotik teles, drugo v drugem, pri čemer meja med njima izgine. Popolna predaja partnerju v takšnem stanju prinese užitke in občutke nedosežene globine, zavest globoke notranje potešitve pa traja še dolgo po končanem spolnem odnosu. Otrok, spočet v takšnem odnosu, dobi neverjetno bogastvo in plemenito dediščino, ki napolnjuje vse njegovo življenje.

Zoran Železnikar (zapisano po transformacijski delavnici Rachel Meron); prisluhni.si

ali pa Rana, ki jo je prizadel oče - naj se spremeni v biser