Kakšna je razlika med ljudmi, ki imajo raje pse in tistimi, ki imajo raje mačke?

Velikokrat ločimo ljudi na tiste, ki imajo radi pse (“dog person”) in tiste, ki imajo radi mačke (“cat person”). Poglejmo, kaj je značilno za ene in druge.

Kakšna je razlika med ljudmi, ki imajo raje pse in tistimi, ki imajo raje mačke? (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
7. 6. 2018

Raziskave ugotavljajo, da preference pri hišnih ljubljenčkih povedo marsikaj o človekovi osebnosti ter življenjskem stilu. Malo za šalo in malo za res smo pogledali, kaj so ugotovile različne raziskave. Ali te držijo ali ne, boste najbolje presodili sami. 

Ljudje, ki imajo pse, naj bi bili bolj družabni, ekstrovertirani, živahni, samozavestni in dominantni kakor ljudje, ki imajo mačke. 

Skrbniki mačk so bolj introvertirani in raje sami. Raziskava je pokazala, da več lastnikov mačk živi samih ter bolj pogosto v stanovanju kakor v hiši.

Lastniki psov naj bi zaslužili več, medtem ko so lastniki mačk bolj kreativni in intelektualno radovedni. Za lastnike mačk je značilen odprt um ter domišljija. Prav tako pa so bolj občutljivi kot lastniki psov. 

Bojda se dve skupini živaloljubcev med seboj ločijo tudi po drugačnem smislu za humor. Ljudje, ki imajo radi mačke, imajo bolj sofisticiran, ironičen humor, ki temelji na inteligentnih besednih igrah. Ljudje, ki imajo radi pse, se načeloma smejijo vsem šalam in smešnicam. 

“Mačji ljudje” so bolj samostojni in neodvisni, “pasji ljudje” pa bolj družabni. 

Ljudje, ki imajo radi pse, iščejo zvestega prijatelja. Ljudje, ki imajo radi mačke, pa iščejo naklonjenost.

Pasji skrbniki so bolj aktivni. Mačji skrbniki pa se radi pogovarjajo s svojo mačko in ji zaupajo svoje težave.

Oboji pa imajo nekaj skupnega: ljubezen do štirinožnih prijateljev.

In oboji razumejo, da so živali naše najbolj čudovite sopotnice.

Viri: thoughtcatalog.com, psychologytoday.com

Poglejte si še: