Kar se ti trenutno dogaja, ima svoj pomen in namen

Karkoli doživljate v tem trenutku, bo minilo.

Kar se ti trenutno dogaja, ima svoj pomen in namen (foto: shutterstock) shutterstock
19. 8. 2022

Kar se ti trenutno dogaja, ima svoj pomen in namen. Zopet se boš počutil bolje. Če ne moreš trenutno početi ničesar, samo dihaj. Ne potrebuješ nič drugega. Samo bodi. Ne bojuj se. Ne presojaj. Spusti.

Poglej, kaj je okoli tebe. Najdi eno lepo stvar. Poslušaj tisto, kar te pomirja. Jej, kar je dobrega okusa. Naredi tisto, kar ti daje dober občutek. Tudi, če se zdi ta trenutek brezsmiselno, je dobro za tvojo dušo.  

Jokaj. Deri se. Tuli. Nasmehni se za sekundo. Zapri oči. Zaspi, če lahko. Naredi karkoli čutiš. Začuti svoje občutke. Samo sprejmi jih, tudi če so neprijetni. Ne potrebuješ jih vedno razumeti ali analizirati. Samo sprejmi jih. Dovoli si čutiti. Bolje bo, obljubim!

Naprosi za pomoč. Pogovori se z nekom, ki te bo poslušal. Zaupaj se, odpri se drugemu človeku. Naj te ne bo sram. 

Zapomni si pa, da nisi sam. Si unikaten in poseben. A tvoja čustva niso povsem unikatna. Veliko ljudi čuti podobno kot ti. Morda mu jih povzročajo druge stvari, vendar čustva imamo prav vsi na neki točki podobna. Nisi sam v tem. 

Morda napišeš, kar čutiš. Ali pa še bolje - pojdi ven. Narava ima neverjetne zdravilne sposobnosti. Nasloni se na drevo, občuti veter in pij iz studenca. Vse to te zdravi. Gibaj svoje telo, tudi če le za nekaj trenutkov.

Kaj pa, če tvoj um malce pretirava? Kaj pa, če ni vse tako hudo in temno? Gre morda samo za neko čustvo, ki te je trenutno povsem prevzelo? Morda se le očiščuje? Dovoli si čutiti in nato pusti, da gre. Če dihaš, če tvoje srce bije, če imaš obe noge na tleh, potem ni tako hudo. Živ si. Bodi hvaležen za to. Bodi hvaležen za vse lekcije, ki jih dobivaš. Nekoč boš na njih lahko gledal z mirom v srcu, obljubim.

Tudi ta čustva, ki jih imaš trenutno, bodo minila. Morda ne jutri. Vendar bo že jutri zagotovo marsikaj drugače, tudi če samo malenkost.

Vse bo v redu. 

 prirejeno po: Helena Önneby, tinnybuddha.com, Ana V.

Poglejte si še: