Karkoli doživljate v tem trenutku, bo minilo

Bolje bo, zagotovo. Minilo bo.

Karkoli doživljate v tem trenutku, bo minilo (foto: pexels) pexels
21. 8. 2021

Kar se ti trenutno dogaja, ima svoj pomen in namen. Zopet se boš počutil bolje. Če ne moreš trenutno početi ničesar, samo dihaj. Ne potrebuješ nič drugega. Samo bodi. Ne bojuj se. Ne presojaj. Spusti.

Poglej, kaj je lepega okoli tebe. Poslušaj tisto, kar te pomirja. Jej, kar je dobrega okusa. Naredi tisto, kar ti daje dober občutek. Tudi, če se zdi ta trenutek brezsmiselno, je dobro za tvojo dušo.  

Jokaj. Deri se. Tuli. Smej se. Zapri oči. Spi. Naredi karkoli čutiš. Začuti svoje občutke. Sprejmi jih. Ne potrebuješ jih vedno razumeti ali analizirati. Samo sprejmi jih in spusti, da gredo. Bolje bo, obljubim.

Naprosi za pomoč. Pogovori se z nekom, ki te bo poslušal. Zaupaj se, odpri se drugemu človeku. 

Zapomni si, da nisi sam. Si unikaten in poseben. A tvoja čustva niso povsem unikatna. Veliko ljudi čuti podobno kot ti. Morda mu jih povzročajo druge stvari, vendar čustva imamo prav vsi na neki točki podobna. Nisi sam v tem. 

Morda napišeš, kar čutiš. Ali pa še bolje - pojdi ven. Narava ima neverjetne zdravilne sposobnosti. Nasloni se na drevo, občuti veter in pij iz studenca. Vse to te zdravi. Gibaj svoje telo. 

Kaj pa, če tvoj um malce pretirava? Kaj pa, če ni vse tako hudo in temno? Gre morda samo za neko čustvo, ki te je trenutno povsem prevzelo? Morda se le očiščuje? Pusti, da gre. Če dihaš, če tvoje srce bije, če imaš obe noge na tleh, potem ni tako hudo. Um si želi drame, vendar ne dovoli mu, da jo ustvarja. Živ si. Bodi hvaležen za to. Bodi hvaležen za vse lekcije, ki jih dobivaš.

Sprejmi vse spremembe, ki ti pridejo na pot.

Tudi ta čustva, ki jih imaš trenutno, bodo minila. Morda ne jutri. Vendar bo že jutri zagotovo marsikaj drugače, tudi če samo malenkost.

Vse bo v redu. 

 prirejeno po: Helena Önneby, tinnybuddha.com, Ana Vehovar

Poglejte si še: