Karma je naravni zakon in ne nagrada ali kazen

Kaj je pravzaprav sploh karma, o kateri kar naprej vsi govorimo? Kakšna je njena povezava z astrologijo?

Karma je naravni zakon in ne nagrada ali kazen (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
28. 2. 2019

Karma je vse tisto, kar mora posameznikova duša doživeti v tem in v prihodnjih življenjih (inkarnacijah), z namenom, da bi si pridobila dovolj konkretnih ter preverjenih izkušenj. To pa bi na koncu omogočilo, da se ponovno združi s kozmično Enostjo.

Vsi življenjski dogodki so ogledalo lastnega delovanja in zavesti, ter predstavljajo eno lekcijo, ki naposled omogoča življenjski cilj.

Astrologija je orodje, s katerim dobimo s pomočjo aspektov med planeti vpogled v določene lastnosti in situacije. Glede na to, da oseba ve, zahvaljujoč svoji astrološki analizi, katere njej dane življenjske okvirje mora sprejeti in na katere lahko sama oseba vpliva, lahko zelo dvigne kvaliteto svojega življenja. Ta način delovanja vas uči, kako ne trošite energije brezsmiselno poskušajoč dobiti stvari, ki vam niso dane ali spreminjati stvari, ki so nespremenljive.

Vendar se lahko sami dogodki tretje vrste, ki se zdijo neodpravljivi, izkusijo na različne načine. Odvisni so od tega, kako uporabljamo in sprejemamo življenjske situacije in kako se na njih odzovemo. Le to je odvisno od vsakega posameznika osebno, saj le on sam odloča kako jih bo sprejemal in odreagiral, ko se v njih znajde.

Karma se pogosto narobe in poenostavljeno smatra kot usoda. Beseda karma pomeni delo in njegove posledice, spomnite se stavka »Kar seješ, to boš žel«.

Zmotno pa je zamenjati načelo karme z našimi življenjskimi občutki in pravičnostjo. Presojanje in pravičnost s tem nimata nobene veze, čeprav nam v največjem številu slučajev to tako izgleda. Karma je več ali manj stvar naravnih zakonov in ne nagrade ali kazni. Posledice naših delovanj so odrejene in jih ne moremo izbirati. Lahko pa izbiramo naše delovanje in ravno zaradi tega je to naša odgovornost. Skupno število dejanj neke osebe, njegove karme, ustvarja določene silnice, ki usmerjajo naslednje utelešenje duše.

Življenje, v katerem sta um in srce razdvojena, je takšno, kot da bi imeli v sebi dva bojna tabora, ki se spopadata za oblast nad našo močjo izbire. Kadar sta izolirana drug od drugega, sta prikrajšana tako srce kot razum. Um poskuša biti skrajno razumski, srce pa pretirano čustveno. To ravnovesje pa drobi našo osebno moč. Vse dokler med našim srcem in umom ni pretoka jasnega sporazumevanja, bomo zbegani ob odločitvah, kaj storiti s svojim življenjem. Takoj ko vzpostavimo stik s svojo vročo življenjsko željo, ki lahko pomeni, da najdemo svoj poklic, svojega življenjskega partnerja ali celo svojo identiteto, bomo doživljali neke vrste duhovne muke, dokler se ne bomo odzvali na to strast.

Če ste rojeni v ognjenih znamenjih je vaš značaj trden, samozavesten in usmerjen le v najboljše. Ko pa se želite držati določenih vzorcev in sprememb, naletite na težavo, saj se na stvari, ki vam niso blizu, težko osredotočate, težko se tudi notranje umirite.

Če ste rojeni v zračnih znamenjih, vas delo na sebi sicer zanima, vendar se mu težko popolnoma predate, ko pa je na vašem seznamu zanimaj še toliko drugih stvari. Ko sprejmete določene vzorce in dvome, jih začnete kar se da hitro popravljati, vendar ste premalo vztrajni, zato se hitro izgubite ali zmedete.

Če ste rojeni v zemeljskih znamenjih, stojite trdno na tleh, vendar je vaša notranjost izredno občutljiva, česar si običajno ne priznate, tudi ko preberete oprijemljivo informacijo v tej smeri. Vaša trma je pogosto kriva, da si ne dovolite bolj sproščenega življenja ter da se preko svojih principov ves čas omejujete na vseh področjih.

Če ste rojeni v vodnih znamenjih vas delo na sebi bogati. Veselijo vas informacije, s katerimi bi lahko morebiti lažje prišli do trdnosti in samozavesti, po kateri hrepenite skozi svoje življenje. Spremembe vas strašijo, zato se ko se pojavijo običajno naje ne znate hitro odzvati, tudi sanjarjenje vas včasih oddaljuje od ciljev.

Trpljenje, ki ga je zaznal že vsakdo izmed vas, je pravzaprav oblika božanske motivacije, ki vas priganja, da bi si prizadevali za pristnejše, uspešnejše življenje. Ko ozavestite svojo višjo resnico, začne na psiho in duha delovati še časovni pritisk, kajti več kot veste, hitreje se morate odzvati. Začnite se zavestno odločati in prevzeti odgovornost zase, vključno z vašimi mislimi, naravnanostjo ter stališči.

horoskop.si 

Poglejte si še: