Karma vse vidi in vse ve ter ničesar ne pozabi

Karmični skupki so goste energetske kreacije v našem biopolju, ki jih ustvarjamo sami in se pogosto manifestirajo v obliki, ki jo dojemamo kot kazen.

Karma vse vidi in vse ve ter ničesar ne pozabi (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
20. 8. 2020

Karma vse vidi in vse ve ter ničesar ne pozabi, pravijo. Ali drugače - nič ne gre v nič. To velja za dobra in slaba dela.

Lahko bi rekli, da je telo najbolj »karmično«, saj pripada elementu zemlje, ki je najbolj gost in trd element. Če imamo fizično telo, posedujemo tudi nivo karme, kar pomeni, da moramo nekaj oddelati, poplačati, očistiti ali ustvariti.

Zaradi neznanja o nastanku vzroka in razloga utelešenja, svoje fizično telo večinom doživljamo na napačen način. Vse, kar se nam dogaja neharmoničnega, dojemamo kot kazen. A te "kazni" smo si ustvarili sami. "Nečistoče" (rušile misli, čustva, dejanja...) so se namreč kristalizirale skozi bolezni in energetske motnje, ki blokirajo naš napredek. Tukaj so zato, da nas opozorijo, da moramo nekaj urediti. 

Ko govorimo o karmi, večinoma mislimo na negativne karmične stvari, ki si jih nabiramo skozi več reinkarnacij, skozi različne odnose, ki se ciklično ponavljajo vse, dokler je ne odpustimo in razrešimo z ljubeznijo. Vsak konflikten obrazec v odnosu namreč ostane kot odtis, ki zahteva, da se razreši z ljubeznijo, če ne gre drugače pa s prisilno intervencijo – kot so bolezni, izgube ipd.

Znaki bližnjih karmičnih odnosov iz prejšnjega življenja so predvsem odnosi z ljudmi, s katerimi smo si zelo blizu in so zelo intenzivni. Najbolj karmični (in tudi težavni) so običajno odnosi s starši, otroci in partnerjem, lahko pa tudi s sodelavci.

Na kolektivnem nivoju nakopičena slaba karma pa ustvarja pomanjkanje ljubezni med ljudmi, materializem, neobčutljivost na trpljenje drugih, vojno itd.

Njena najbolj vidna manifestacija na individualnem nivoju pa je bolezen, motnje v odnosih, parternski odnosi, revščina, izguba denarja... Tudi vzrok kroničnih bolezni je lahko posledica karme.

Ko »pritisne« karma, se srečujemo z določenimi težavami, ki pa jih ne more rešiti nihče drug, kakor mi sami. Moramo jih ozavestiti, spoznati, kako smo jih ustvarili in kako jih razrešiti.

Ni namen bolezni, da nas kazuje, čeprav se karma pogosto prikazuje v obliki, ki jo mi dojemamo kot kazen, pač pa je njen namen, da nam pokaže pot, da ozavestimo, kje smo (z)grešili in da to popravimo. Ustvarjajte dobro karmo - z dobrimi deli, z dobrimi mislimi - vsak dan. 

duhovni-razvoj.blogspot.hr

Preberite si še: