Karma: Z odpuščanjem lahko izstopite iz kroga ponavljajočih se situacij

25. 2. 2021
Deli
Karma: Z odpuščanjem lahko izstopite iz kroga ponavljajočih se situacij (foto: pexels)
pexels

Bitja svetlobe nam sporočajo, da odpuščanje lahko pozdravi karmo.

Vsakdo mora razrešiti svojo karmo v življenju. Včasih si izberemo družino, v kateri se počutimo izkoriščene ali zapostavljene. Za to izkustvo je morda kriva prav naša karma. Pomembno se je zavedati, da karma ni kazen. Karma ni tukaj, da nas kaznuje, temveč da nam pokaže pot. Je razreševanje lekcije duše, ki se je mora naučiti. To ne pomeni, da je lekcija lahka. Večina karmičnih lekcij se ne razreši čez noč, temveč skozi mnogo življenj.

Karma se ustvari, ko “skočimo izven svoje življenjske zgodbe” oz. ko ne sprejmemo modrosti, ki jo je naša duša nameravala osvojiti.

Primer:

Nesrečen zakon. Mož se ne loči, a vseeno zapušča svojo družino tako, da se poda v alkohol in afere z drugimi ženskami. Ne razreši težave, ki povzroča nesrečo, vendar beži pred njo in pušča na cedilu družino, ki se počuti zapuščeno. V situaciji nesrečnega zakona se ni naučil iskrene komunikacije, izpovedovanja svojih čustev, razreševanja konfliktov ali nadzorovanja svoje jeze – torej se ni naučil svoje lekcije oz. lekcije, katero si njegova duša želi, da bi jo osvojil v tem življenju.

V naslednjem življenju se bo mož vrnil, da dokonča to lekcijo in morda končno zraste iz nje, saj je iz prejšnje izskočil oz. je ni dojel in si tako ustvaril karmo.

V naslednjem življenju bo ta oseba morda imela očeta alkoholika ali partnerja, ki bo varal, zato, da bi se duša naučila lekcije in situacije iz druge strani. Duša si želi, da bi delovali v podobni situaciji, da bi dojeli to travmo na jasen in zavesten način.

Če ste torej vi partner, ki je zapuščen zaradi alkohola ali varanja, pa se sprašujete, zakaj. Tako je, ko se znajdete sredi karmičnih vzorcev. Življenje za življenjem pridete semkaj zato, da se naučite ljubezni, odpuščanja in sočutja. Dlje kot se določen vzorec vleče in ga zavestno ne dojamete, težje postaja. Vzorec bežanja pred nesrečnim zakonom k alkoholu ali varanju lahko denimo vodi nadalje v verbalno, čustveno in fizično nasilje.

Sovražtvo in jeza pa zastrupita tistega, ki jo proizvaja. Ko sovražite tistega, ki vas je zapustil ali prizadel, ponovno padate v staro zgodbo – spet in spet in spet... Preporost ključ je torej v odpuščanju. Morda ni lahko, je pa nedvomno rešitev odpuščanje.

Ko odpustite ljudem za bolečino in travmo, ki so vam jo povzročili, jim vzamete moč, da bi vas zopet prizadeli. Prevzamete sposobnost zdravljenja v svoje roke in se lahko pomaknete v življenju naprej. Z odpuščanjem lahko končno izstopite iz kroga ponavljajočih se situacij, ki vas prizadanejo.

Podobno velja za vsa potlačena čustva, ki zastrupljajo naše telo: jeza, maščevalnost, sovražtvo, bes, negotovost, ljubosumje, občutek krivde, občutek manjvrednosti, strah, žalost, depresija, obup in občutek nemoči.

Te emocije resonirajo z najnižjimi vibracijami na Zemlji. Če so te emocije v nas dlje časa, se v telesu ustvari bolezen. 

Ko uvidite resnico in vidite svoje “mučitelje” kot božanske duše, ki se učijo v zemeljski šoli, jim lahko odpustite za vlogo, ki so jo igrali v vaši igri. Odpustite pa lahko tudi sebi, saj igrate vlogo, ki ste si jo na dušni ravni izbrali sami.

Odpuščanje ne pomeni, da se strinajte s tem, kar je oseba naredila. Odpuščate zato, ker si zaslužite mir in zdravje. Ni dopustno, da so vam strli srce, vas obkradli, vas izkoriščali čustveno ali fizično! Ni vam potrebno imeti stike z njimi ali jih še kdaj videti. Izogibajte se nevarnim ljudem in situacijam. A lahko vseeno odpustite, tudi če osebe nikoli več ne vidite – no, vsaj v tem življenju.

Odpuščamo namreč zato, da pozdravimo svoje srce in svoje življenje. Ko odpustimo, razumemo življenje. Ko razumemo, postanemo sočutni. Odpuščanje je pot do božanske ljubezni in ljubezen je pot do razsvetljenja. Ta pa je razlog, zakaj pridemo na Zemljo. Občutite to v svojem srcu: ljubezen in odpuščanje razrešita karmo.

Povzeto po: myconsciouslifejournal.com

 

 

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"