Horoskop: Katero drevo bi morali večkrat objeti?

Drevesa nam lahko s svojimi energijami pomagajo pri zdravljenju na telesni, čustveni, mentalni, duševni in duhovni ravni, zato objemite drevo, ki je namenjeno samo vam.

Horoskop: Katero drevo bi morali večkrat objeti? (foto: profimedia) profimedia
17. 4. 2021

Drevesa so pomemben del naše dediščine. Občudujemo jih zaradi njihove mogočnosti, koristnosti in sposobnosti za ozelenitev in dandanes se ne zavedamo več njihove čarobne vrednosti. Tako, kot se je spremenil odnos do narave, se je spremenil tudi odnos do dreves, ki je največkrat odvisen od posameznikove stopnje osebnostnega razvoja in njegovega razumevanja življenja v celoti. Drevesa govorijo brez besed, vendar so lahko njihova sporočila vsakomur jasna in razumljiva, le prisluhniti jim je treba. Če prisluhnemo drevesnemu deblu, se odpremo različnim zvokom in šumom, ki jih sicer ne bi slišali. Zaznani zvok ima svojo kvaliteto, ki včasih odzvanja v telesu ali vibrira, se stopnjuje ali meša z drugimi glasovi. Še lažje vzpostavimo stik z drevesom, če zapremo oči in se ga dotaknemo. Prijetne vonjave, ki bogatijo drevo, nas dvignejo na višjo stopnjo zavesti. Energije, ki se med seboj razlikujejo od vrste do vrste, tako na energetski ravni vplivajo na individualno dogajanje v človeku. Drevesa nam lahko s svojimi energijami pomagajo pri zdravljenju na telesni, čustveni, mentalni, duševni in duhovni ravni, zato objemite drevo, ki je namenjeno samo vam.

Unsplash

OVEN

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: jelka
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: korenine                     
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: stopalo, noge
Zavedajte se pomena svojega zdravja, uprite se neaktivnemu poležavanju, nekoristnim, dolgoveznim telefonskim pogovorom in se raje večkrat odpravite na izlet v gozd ter objemite jelko in začutite njeno energijo. Preberite dobro knjigo in se sprostite ob branju, seveda naslonjeni na drevo.

BIK

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: jablana
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: deblo                          
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: trup, skelet
Dejstvo je, da je vsak začetek težak in da se boste morali precej potruditi, da si boste učinkovito organizirali svoj čas. A ko vam bo uspelo, boste vzpostavili nadzor nad svojim življenjem in nič vas ne bo moglo ustaviti v vaših odločitvah. Ko določite tisto, kar vam je v življenju res pomembno, vse postane veliko lažje. Za lažje odločitve pa objemite jablano.

DVOJČKA

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: oreh
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: krošnja                       
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: glava z oprsjem in rokami
Izraba lastnih zmožnosti pomeni organizirati samega sebe. Če nismo najprej pometli pred svojim pragom in organizirali samega sebe, nimamo pravice in znanja, da bi organizirali druge. Organizirati samega sebe pomeni, da na koncu opravljenega dela lahko pokažemo rezultat, kar vam bo ob povezovanju z orehom lažje uspevalo.

RAK

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: leska
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: veje                            
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: roke, prsti
Če si boste znali organizirati čas in delo, boste precej lažje opravljali svoje obveznosti in še vedno našli tudi čas za sprostitev, družino in druge dejavnosti. Ustvarjalnost in objem leske vam bosta pomagala do nešteto čudežev, radostnih presenečenj in globokega občutka obilja, varnosti in miru.

LEV

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: bukev
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: listi                             
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: lasje
Vodila so čudežna prav v svoji preprostosti. Ključ do uspeha je, da jim sledite po vrsti. Če boste uspešni, vas bo eno vodilo spontano pripeljalo do naslednjega. Kadar se na poti spotikate, se vrnite na začetek, ponovite vodila ter se prepričajte, da ste vsakega posebej povsem usvojili. Zato objemite bukev in lažje se boste odločali.

DEVICA

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: javor
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: cvetovi                       
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: oči, spolni organi
Če se želite približati svojim sanjam, se ne prepuščajte strahovom. Ko vstopite v ustvarjalno potovanje proti srcu, pustite za seboj vse domneve o tem, kako življenje deluje. Ne obremenjujte se z nepomembnimi opazkami, kot so vam jih predstavili drugi. Ustvarite lahko karkoli, če le sledite univerzalnim navodilom ustvarjalnosti in objamete svoj javor.

TEHTNICA

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: jesen
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: plodovi            
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: fizični in duhovni plodovi
Da bi uresničili svoje sanje, morate najprej spoznati, da ste božanski ustvarjalec in da ste kot takšni že ustvarili mnogo čudežev v življenju. Celo okoliščine, ki jih ne marate, so odsev vaše realnosti. To pomeni, da ne morete obtoževati drugih, zanikati odgovornosti, kazati s prstom na tiste, ki naj bi bili krivi, se smiliti sami sebi ali biti jezni na življenje, zato objemite svoj jesen.

ŠKORPIJON

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: topol
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: semena                       
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: razmnoževalne celice
Oglejte si vsak kotiček svojega življenja – dober, slab ali neopredeljen; vsak nosi oznako osebne in enkratne ustvarjalnosti. Če niste zadovoljni s svojimi življenjskimi pogoji, potem si ustvarite drugačne. Nedvomno jih lahko spremenite, tudi če menite, da so zelo slabi in nič drugega. Z objemom topola vam bo lažje.

STRELEC

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: hrast
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: skorja                         
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: koža

Nima smisla biti razburjen, še pomembneje – ne zapravljajte časa z zmerjanjem in obtoževanjem drugih. Ne glede na to, kakšno je vaše življenje danes, vam nič ne more preprečiti, da ne bi uresničili svojih sanj že jutri. Celo najbolj grozen scenarij ima potencial, ki lahko s pomočjo hrasta prebudi najglobljega genija v vaši duši.

KOZOROG

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: breza
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: sok                             
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: kri
Vsi jadramo ustvarjalno, ko stvari gredo, kakor je treba. Šele ko komu teče voda v grlo, se nam začnejo kolesa ustvarjalnega razmišljanja obračati. Majhne stvari postanejo veliki uspehi. Najhuje je, če zapravljate svojo moč za negativnosti, jezo in zamero in se ob tem počutite kot žrtev. Kjerkoli že ste, uporabite situacijo kot vzletno stezo in ljubeče objemite brezo.

VODNAR

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: lipa
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: grče                            
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: otekline, grba
Če si želite zagotovilo, pomeni, da omejujete, kar dajete, in zmanjšujete, kar boste prejeli. Bati se razočaranja ne nazadnje ne pomeni tudi bati se življenja, kajti razočaranje je učitelj, ki pride, kadar zaidemo s poti in se moramo preusmeriti. Ustvarjanje z nadzorom pomeni ustvarjanje iz ega, pravih srčnih želja pa tako ne morete uresničiti, tudi če objamete lipo.

RIBI

DREVO, KI GA MORAM VEČKRAT OBJETI: vrba
DEL DREVESA, KI JE POVEZAN Z MANO: trni                             
DEL ČLOVEŠKEGA TELESA: nohti
Prvo vodilo ustvarjalnosti razlaga, da vaša misel ustvarja. Če želite nekaj ustvariti, začnite tako, da si to najprej res dobro predstavljate. To vodilo uči, da se vse, na kar se jasno osredotočimo, tudi ustvari, pa če si to želite ali ne. Želja usmerja osredotočenja. Če so vaše želje nejasne, bo tudi vaše žarišče kljub objemu vrbe zamegljeno.

horoskop.si