Kdo ima večjo moč: MISLI ali ČUSTVA

Tokrat se bodo medseboj pomerili: misli in čustva. Poglejmo, kdo bo zmagal. 

Kdo ima večjo moč: MISLI ali ČUSTVA (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
17. 2. 2019

Če želimo postati uspešni kreatorji svojih želja, kaj moramo najprej zamenjati: misli ali čustva?

Zakon privlačnosti nas uči, da naše misli kreirajo, da z njimi v življenje privlačimo situacije, okoliščine in ljudi. A pozabljamo na zelo pomemben del procesa - to so naša čustva ali emocije.

Poglejmo si praktičen primer:

Ko dobite odpoved v službi ali se vam zgodi nekaj, kar vas prizadane, se na vse pretege trudite misliti pozitivno: “to je nova priložnost, to se je zgodilo v moje najvišje dobro, dobil bom še boljšo službo, predstavljam si, kako bom kmalu dobil novo službo, kjer bom srečen…” Hkrati pa ob teh mislih čutite krč v želodcu, solze žalosti, ki želijo na plano, grabi vas panika, kako boste plačali račune, jezni ste na šefa, potem čutite krivico, se smilite samemu sebi… V tem primeru vaše misli ne bodo padle na plodna tla in so kratkomalo brez pomena, ker so čustva, ki jih čutite v sebi, močnejša. Vaše telo vas opozarja, da to, kar mislite, ni resnica oziroma da v resnici ne verjamete v to, kar mislite.

Kreiramo lahko le v radosti, pravijo. Če si želite ustvariti novo, lepše in boljše, morate spremeniti svojo vibracijo. V navedenem primeru je bila dominantna vibracija strah in nezaupanje. V emociji strahu pa ne morate dobiti nove službe (ali partnerja, priložnosti, obilja…). Spremeniti morate torej najprej svoja čustva. Seveda to običajno ni tako preprosto, kot se sliši. A takšni so zakoni življenja. 

Iz svojega energetskega polja spustite strah ali negativno čustvo vsakič, ko se pojavi, zavestno se spopadite z njim in ga nadvladajte, ne dopustite mu, da je močnejši in vas ovira. Če boste vztrajni, ga bo nekega dne zamenjal občutek zaupanja.

Dokler so v našem telesu negativne emocije, le s pozitivnimi mislimi ne moramo ustvarjati življenja, kot bi si ga želeli. Priznati si moramo negativna čustva, ki so v nas in jih energetsko razgraditi oziroma opustiti.

V tekmi so torej zmagala čustva. Bodite pozorni, kako čustvujete. 

atma.hr