Kdo je ALFA MOŠKI?

Hočem biti alfa moški! Kakšen pa je ta moški? 

Kdo je ALFA MOŠKI? (foto: unsplash) unsplash
7. 1. 2019

Mogoče se sprašuješ, zakaj želim biti alfa moški? Ali ni že dovolj mačo tipov na tem svetu? Ali niso ravno taki tipi eden izmed glavnih razlogov, da je svet tako z******n? Ali želiš biti samo še eden izmed kretenov, ki se želi dokazati preko brezčutne tekmovalnosti, preko iskanja moči, da bi nadomestil notranji občutek nesposobnosti in manjvrednosti in se pri tem ne ozira na uničenje in žrtve njegove infantilne igre?

Mogoče pa alfa moški pomeni nekaj čisto drugega?

Vsak moški svojo pot začne kot dojenček, popolnoma odvisen od svoje mame. Naravno je, da samo sprejema ljubezen, skrb in pozornost, brez da bi to tudi vračal. Ampak za vsakega moškega je naravno tudi, da odraste in postane sposoben vračati. Moški postane alfa moški, ko postane tako močan — ne samo fizično, pač pa predvsem močan čustveno, mentalno in duhovno — tako močan, da je sposoben poskrbeti najprej zase, potem pa za svoje bližnje — njegovo žensko, otroke, njegovo poslanstvo… karkoli mu je sveto, karkoli mu veliko pomeni, ga navdihuje, mu daje smisel in mu nudi pogoje, da uspeva.

Alfa moški zna poskrbeti za svoje osnovne potrebe in takoj za tem zaščititi in podpreti vse, kar mu nudi višjo kakovost življenja kot zgolj fizično in čustveno preživetje.

Alfa moški je tako močan, da si upa biti ranljiv. Počuti se dovolj varno in dovolj močnega, da lahko pokaže svoje rane z namenom, da jih ozdravi in postane še boljši moški. Da postane še bolj na voljo Življenju, da skozi njega v ta svet izrazi lastnosti božanskega moškega. Postane še boljša verzija boga, kajti bog želi preko vsakega moškega izraziti nek določen okus sebe kot moškosti. Bog želi svetu dati filozofa preko enega moškega in bojevnika preko drugega in ljubimca preko tretjega… Ali mešanico večih okusov preko enega samega moškega.

Tudi ti želiš postati alfa moški?

Za vsakim uspešnim moškim stoji ženska, zato moraš poskrbeti za svojo žensko. Najprej svojo notranjo žensko, kajti živimo v svetu dualnosti — bolečina in užitek, svetloba in tema, ljubezen in strah, toplo in hladno, gor in dol, levo in desno, dobro in slabo, pozitivno in negativno… da se naučimo, kaj je dobro in kaj slabo v smislu, kaj nam koristi in kaj ne. Ne moreš razumeti, kaj je toplo, če niso doživel mraza, ne moreš doumeti ljubezni, če nisi izkusil strahu…
Tako kot elektrika ne more biti samo pozitivna ali negativna, obstaja šele, ko imaš oba pola — pozitivnega in negativnega. Isto velja za moške: moški ne more biti narejen samo iz moškosti. Vsak moški je narejen iz obojega — moškosti in ženskosti in če moški ne skrbi za svojo ženskost, svojo notranjo žensko, bo padel iz ravnotežja v nesrečo in bolezen. 

Moški spoznava svojo notranjo žensko preko svoje zunanje ženske, ki je samo zrcalo njegove notranje ženske. Na odnos svojo zunanjo žensko lahko vpliva s tem, da spremeni odnos do svoje notranje ženske in obratno. Torej lahko sebe odkriva iz dveh koncev — od zunaj navznoter in od znotraj navzven.

Pri sebi sem odkril, da če se vedem kot bedak, če nisem moški s častjo, poštenostjo, pogumom, ranljivostjo, skrbnostjo, sočutjem… potem se moja notranja ženska ne počuti varno, se skrije in mi ne nudi več podpore. Od nje ne dobim več ženskih kvalitet kot so ljubezen, prijaznost, nežnost, lepota… Vsako bitje potrebuje te ženske kvalitete in če jih ne dobim iz svoje notranjosti, jih skušam dobiti zunaj, da bi preživel. To se pokaže kot hrepenenje po ženskah, v istem dnevu se zaljubim v več žensk, vidim jih lepe, polne ljubezni hkrati pa se mi zdijo nedosegljive in v primerjavi z njimi počutim manjvrednega. Počutim se kot klošar, ki prosjači za drobtinice ljubezni… in to se nikoli ne izteče dobro.

Ko pa nisem bedak in sem moški s častjo, poštenostjo, pogumom, ranljivostjo, skrbnostjo, sočutjem… takrat je moja notranja ženska ob meni, se počuti dobro, varno in me podpira. Počutim se dobro, sem miren, močan, čutim smisel in izpolnjenost in sem pripravljen zaščititi in se boriti za vse, kar mi je sveto, brez strahu sem pripravljen tudi umreti za to. V takem stanju še vedno opazim lepe ženske okoli mene, toda s precej drugačnega stališča. Sem z njimi, ne pod njimi. Čutim, da jim lahko ponudim jubezen, prijaznost, zaščito, če se tako odločim. Ne počutim se kot, da imajo nekaj, kar obupano želim dobiti od njih, še vedno pa jih čutim kot navdih, čutim se počaščenega, da sem povezan z njimi. Počutim se bolj kot kralj, ne pa klošar. 

Ampak prosim, ne me narobe razumeti. Ne rabiš biti popoln, ne rabiš biti "super man", dovolj je, če si iskren in pogumen. To v praksi pomeni, da si iskreno dovoliš čutiti, kaj v tem trenutku čutiš in da si dovolj pogumen, da to tudi izraziš, ne glede na to, kaj ti um pravi, da bi moral čutiti in kako bi se moral vesti in kako bi moral izpasti… ostaneš iskren do sebe in avtentičen moški.

Srčen pozdrav!

Aleksander Lah, heartconnection.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri