Kdo ste bili v prejšnjem življenju?

Ste kdaj prvič obiskali nek kraj in vam je bil tako poznan? Začutite znan pogled, ko nekoga prvič spoznate in takoj vzpostavite povezavo z njim? Imate fobije in strahove, pa ne razumete zakaj? Občutite nerazumljiva čustva, ko berete o določenih dogodkih iz zgodovine?

Kdo ste bili v prejšnjem življenju? (foto: pixabay) pixabay
12. 7. 2019

Kakšna sreča! Na takšne načine lahko dobite namige o vaših prejšnjih življenjih.

Ko razumemo, da je naša duša neumrljiva in je doživela že številna življenja, lažje razumemo, da smo tu zato, da se učimo in rastemo. Na ta način se lahko sprejmemo, razumemo svojo karmo, se pozdravimo in dosežemo mir.

Veliko je načinov in namigov, skozi katere lahko bolje razumemo, kdo smo bili v prejšnjem življenju.

Ob tem pa naj poudarimo, da razne regresije niso koristen način za razumevanje sebe. Če z umom silimo v določene stvari, na katere nismo pripravljeni, si lahko škodujemo.

Spoznanja o nas so lahko velik šok za človeka in njegov celoten sistem. Zato je narava postavila v naši zavesti meje oz. omejitve, da se lahko v tem življenju naučimo rasti in da nismo avtomatsko travmatizirani z reko spominov iz vseh prejšnih življenj, ki so bila lahko zelo težka ali tudi dobra. Več o tem: Ali nam regresija res koristi? 

Ko smo pripravljeni, ko je pravi čas, da nekaj razumemo, se bomo spontanto spomnili prejšnih življenj.

Obstaja pa nekaj neagresivnih načinov, skozi katere lahko naravno dobimo uvide v naša prejšnja življenja, če smo pozorni nase. Predvsem pa je pomembno, da imamo odprt um in srce. 

-   V globokem transu, v meditiaciji, miru, tišini, sproščenem stanju.

Ko smo zares povezani s seboj in s svojo dušo, lažje dobimo uvide iz prejšnjih življenj. V stresu in vsakodnevnem hitenju (stanje, v katerem je večina ljudi danes) se seveda ne morem spominjati ničesar. Takrat ne vemo niti, kdo smo tukaj in zdaj, kaj šele, da bi razumeli, kdo smo bili davno nazaj.

Kadar v meditiaciji dobite uvide, si jih takoj zapišite, saj jih boste pozabili, ko boste spet v “normalnem” stanju zavesti.  

-  Pomislite na svoje najljubše hobije, zanimanja, veščine, hrano, navade, tudi izletniške destinacije, ki so vam najbolj pri srcu.

Tudi to so lahko določene povezave iz prejšnih življenj. Ne pozabite tudi na vaše morebite fobije in strahove.

- Sanje

V sanjah lahko dobimo utrinke iz prejšnjih življenj. Prav tako si lahko zapišete, ko se zjutraj zbudite in ste sanjali nekaj, kar bi lahko bilo povezano z vašim prejšnjim življenjem. Lahko tudi naprosite preden zaspite, da vam kozmos da uvid v prejšnja življenja, če je to na mestu.

- Avtomatsko “vodeno” pisanje

Ko ste v umirjenem in meditativnem stanju, lahko podobno naprosite za informacije, ki jih potrebujete, ter samo pišete, brez vpletanja uma. Samo pišete avtomatsko, kar pride skozi vas. Na koncu pa preberete in vidite, ali ima zapisano kakšen smisel. Ne cenzurirajte misli, če so prišle naravno.

- Pogledi in senzacije, ki jih občutimo z določenimi ljudmi

Pravijo, da lahko v očeh vidimo dušo. Z določenimi ljudmi se počutite tako zelo domače. Iz vas vihtijo čustva, ki si jih ne znate povsem razložiti. Občutek imate, da te osebe niste videli že »sto« let (morda pa je temu resnično tako). Vaše poti so se končno zopet srečale. Njihov stisk roke ali objem je tako znan in prijeten. Veste, da je to več kot le naključje brez pomena.

 Več: V pogledu prepoznamo dušo iz prejšnjega življenja

Lahko vodite dnevnik, v katerega si zapisujete vse misli, povezave, ki vam pridejo na pamet. In tako se nam lahko počasi sestavi sestavljanka vse naših življenj. Počasi, korak za korakom, ko je čas za to.