To je knjiga, ki vam bo pokazala pot do samouresničitve!

13. 5. 2024
Deli
To je knjiga, ki vam bo pokazala pot do samouresničitve! (foto: profimedia)
profimedia

Knjiga Aktivirajte svoje čakre je knjiga za "počasno branje" in delo, ki vključuje načela in vaje za telo, um in dušo, ter nekaj najboljšega, kar nam je v zadnjem času prišlo pod roke.

Knjiga Aktivirajte svoje čakre govori o tem, da se vesolje odraža v nas samih.

"Sedem čaker v nas zatorej odraža samo strukturo stvaritve. Vsakdo, ki stremi za resnico, bi moral čakre proučevati in raziskovati vse življenje. Čakre korak za korakom namreč vodijo do popolnega razumevanja. Temeljito poznavanje sedmih čaker pomeni razumevanje sveta," pravijo pri založbi AUM, ki je knjigo izdala.

Poznavanje čaker je pot do samouresničitve in posledično do združitve s kozmosom. Poglobljeno razumevanje čaker se nikoli ne more pridobiti s pomočjo teoretičnega učenja, temveč zgolj s pomočjo notranje intuicije.

Kaj pravzaprav so čakre?

"Čakre so prefinjena središča energije in zavedanja v nas. Čakre so resničnost, ki jo čutimo, vidimo in doživljamo. Kljub temu zaenkrat čakre še niso znanstveno dokazljive. Zaradi tega različne knjige o čakrah, ki so jih napisali različni jogiji, nudijo določene podobne uvide, toda hkrati v njih najdemo različna dojemanja čaker: različne funkcije čakre, značilnosti čaker, barve čaker, kako čake vplivajo na naše počutje, lokacije posamezne čakre v telesu in tehnike, ki se uporabljajo za njihovo obujanje – oz. odpiranje čaker, ali ozdravljenje posamezne čakre, čiščenje čaker," so zapisali na spletni strani založbe AUM ob opisu knjige.

Aktivirajte svoje čakre je knjiga, ki je ne moremo brati na mah

Gre za eno izmed najobsežnejših in najboljših knjig o čakrah, ki jo boste kadarkoli našli. Naučila vas bo, kako čakre odkriti, jih zaznati, stimulirati in kako jih odpreti.

Naše čakre in njihov razvoj se namreč nanašajo na vse, kar nas obdaja: joga položaje, glasbo, umetnost, svete spise itn. Poučila vas bo o skrivnostnih poteh omenjenega, kar vam bo izredno koristilo.  

Knjiga je pravi zaklad tako za začetnike kot tudi za napredne učence, navdihnili pa so jo zapisi dveh velikih mojstrov joge, Paramhanse Yoganande in Swamija Kriyanande.

Knjiga nudi veliko informacij o čakrah in se posveča njihovim notranjim ter zunanjim dimenzijam

Obravnava in razlaga veliko različnih pogledov na čakre, med katerimi so nekateri izredno kompleksni. 

Osnovna resnica kljub temu ostaja preprosta: ko čakre enkrat pričnemo doživljati, nas čakre napolnijo s tokom notranjega zadovoljstva.

Doživljanje tega se bo sicer pričelo manifestirati počasi in postajalo intenzivnejše sčasoma. Ko se bo to zgodilo, nobene potrebe po kakršnikoli knjigi ne bo več.

Če vas zanima več o tej temi, knjigo Aktivirajte svoje čakre najdete TUKAJ.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk