Nekaj izjemnega se lahko zgodi, ko dopolnite 33 let!

33. leto starosti velja za prav posebno obdobje, v katerem se nam odprejo nove možnosti.

Nekaj izjemnega se lahko zgodi, ko dopolnite 33 let! (foto: profimedia) profimedia
5. 6. 2022

V jogijski praksi se prvih 8,5 let človekovega življenja obravnava kot otroštvo. Po tem obdobju naši starši na nas sicer še vedno gledajo kot na otroke – a globoko v sebi postanemo veliko več, kot le to.

Če otroštvu dodamo še dva solarna cikla (ki skupaj trajata cca. 24 let), lahko vse skupaj zaokrožimo na približno 33 let. Takrat se začne obdobje novih priložnosti. To je čas, ko lahko naše življenje spravimo na novo raven, vendar pod enim pogojem. 

Če smo se do takrat dobro pripravili – v smislu izobrazbe ali drugih spretnosti, z delom na sebi, ali z drugo notranjo dimenzijo našega življenja – se nam lahko zgodi nekaj izjemnega. Lahko se poženemo v višave in življenje nas pri tem podpira. Po drugi strani pa se lahko, če nismo pripravljeni, stvari okoli nas začnejo rušiti.

V zahodni družbi takrat govorimo o krizi srednjih let. Kar naenkrat ljudje ne vedo, kaj bi počeli sami s sabo, življenje postane brez pomena; nekateri pa ravno takrat najdejo smisel in nov zagon – zdi se, kot da jih je življenje pognalo v višave.

Torej, če se uspemo do 33. leta starosti »spraviti skupaj« – če se razvijamo energetsko, psihološko, telesno in razvijemo sebe, svojo energijo in notranjo geometrijo do neke stopnje zrelosti, nam to omogoči vzlet.

To, v kakšnem stanju smo v našem 33. letu starosti, močno vpliva na določanje naše nadaljne življenjske poti.

A tudi, če nam do 33. leta to ne uspe, še ni vse izgubljeno. Sicer bomo s časoma za vzlet potrebovali vedno več goriva, a še vedno bomo imeli odprte možnosti za vzlet.

Naslednja prelomna točka se za moške zgodi v 42. letu, pri ženskah pa v 46. letu starosti. Sicer ne na enaki ravni kot v 33. letu, vendar nas lahko vseeno požene naprej.

Ženska lahko takrat lažje prebije omejitve, ki jih postavlja njena ženstvena narava, saj se začnejo njene energije naravno preobražati.

Naslednji mejnik nastopi pri 60. letih. Takrat se začnejo spreminjati temeljne strukture v našem sistemu. Telesno gledano postajamo vedno manj »moški« ali »ženske«, in to nam odpre nove priložnosti – če se nismo do takrat že tako izčrpali, da nas doletijo bolezni in so bremena, ki jih nosimo, pretežka, da bi lahko vzleteli.

V vsakem trenutku v življenju imamo možnost, da stvari naredimo drugače, da začnemo novo, boljšo pot, da stopimo korak bližje k svojim željam in vizijam. Vendar se to lahko najbolj naravno zgodi v 33. letu starosti, saj se nam lahko, če se pripravimo, reorganiziramo svoje notranje programe, svoje energetske procese, svoje misli in čustva, življenje prav tako odpre kot cvet.

Prirejeno po: Sadhguru