Vesolje nam daje preizkušnje, za katere ve, da jim bomo zmogli

Lepo je verjeti, da nas vesolje vselej ščiti in da smo varni, ne glede na vse. To sicer drži, a življenje se včasih ne odvija v smeri, kot bi pričakovali in včasih se nam zdi, kot da nam je življenje obrnilo hrbet... 

Vesolje nam daje preizkušnje, za katere ve, da jim bomo zmogli (foto: pexels) pexels
30. 10. 2020

 

Zakaj smo včasih popolnoma izgubljeni? Tu in tam se znajdemo v situaciji, kjer vesolje čaka, da sami izberemo pravo pot, ki morda na prvi pogled ni čisto jasna. Vesolje nam s tem daje čudovito možnost, da se okrepimo in zrastemo. 

Življenje je sestavljeno iz lepih in manj lepih izkušenj

Pridejo situacije, ko se nam zdi, da nam celotno stvarstvo stoji ob strani. Ko se vse poklopi in teče kot po maslu, ko se stvari same po sebi obrnejo nam v prid in nas preveva čista radost … Nato pa pridejo trenutki, ko nikakor ne moremo začutiti te sinhronicitete oz. stvari ne tečejo tekoče. Takrat se nam zdi, da so nam vsi obrnili hrbet, da vesolju preprosto ni mar, prepuščeni smo sami sebi, bojimo se, da ni nikogar, ki bi nas ujel, če pademo. Včasih pademo tako globoko, da nismo več sposobni videti, kje sploh smo in preprosto izgubimo kompas. 

Ko se znajdemo v temi ...

Četudi smo naredili vse tako, kot se nam je zdelo prav, se lahko znajdemo v popolni temi. To še zdaleč ne pomeni, da smo za večno obsojeni na grenkobo in brezup! Gre zgolj za točko v našem življenju, kjer vesolje od nas zahteva, da se postavimo na noge in pogumno raziščemo, kaj je tisto, kar potrebujemo. Nihče drug nam ne more svetovati, saj se sami najbolje poznamo. Vesolje nas poziva, naj si zaupamo! In prav takrat lahko zrastemo.

Najtežje je najti moč v sebi, ko ni nikogar, ki bi nas spodbujal, a to je največji dar, ki si ga lahko podarimo. Ko presežemo takšno preizkušnjo, spoznamo, kako smo v resnici sposobni in kako močno sije naša notranja luč. Iskati moramo globoko v sebi in ko se prerinemo skozi črne tunele, nas na drugi strani čaka bela svetloba! Ko najdemo sami sebe, ko zares odkrijemo, kaj smo in kdo smo, lahko trajno spremenimo svoje življenje in zaživimo na povsem novi ravni. 

Iskanje notranje moči

Bistvo življenja je v iskanju naše notranje moči, ki nas žene, da delujemo v skladu s svojim pravim jazom in se počutimo izpolnjene. Če bi bilo življenje ves čas preprosto in če naše pustolovščine ne bi zmotila nobena ovira, se sploh ne bi zavedali, kdo smo, kaj je naša strast, kaj nas navdihuje in kaj nas navdaja z mirom in srečo. To nam je omogočeno šele, ko zapustimo svojo cono udobja.

Vesolje nam naloži toliko, kolikor lahko prenesemo

Rečeno je, da imajo najmočnejše duše največ izzivov v življenju. Ne zato, ker bi vesolje uživalo v tem, da nas trpinči, pač pa zato, da se zares dvignemo v višave. Iz vsake težke lekcije se nekaj naučimo in gremo utrjeni in še bolj stabilni naprej po svoji poti. Kdor je sposoben prestati izgubo, žalost in bolečino, zna nato tudi zares uživati tudi v veselju, radosti in ljubezni ter jo dajati naprej.

Ne bojmo se torej ovir na poti – tu so zato, da nas naučijo, kdo v resnici smo. In ne pozabite: vesolje nam daje zgolj preizkušnje, za katere ve, da jim bomo zmogli!

Vir: Forever Conscious

Preberite še: