Vaje za usklajevanje moške in ženske energije

Pred vami je preprosta tehnika, ki uravnoveša moško in žensko energijo ter poglablja odnos med partnerjema. Če jo izvajate redno, vam bo pomagala začutiti najnežnejše ravni obstoja in se duhovno povezati.

26. 6. 2013

ČE STE V PARU

Usedite se po turško, drug pred drugega, in roke položite na kolena. Zaprite oči, globoko dihajte in se dve do štiri minute osredotočajte na dih. Odprite oči, ženska naj svoje dlani položi navzgor, moški pa naj svoje dlani položi čez njene. Spet dihajta z dlanmi skupaj in se glejta v oči.

Pomembno je, da sta v sedanjosti in osredotočena drug na drugega. Misli vam ne smejo bežati stran. Tako dihajta pet minut. V ozadju lahko igra lahka sproščujoča glasba. Še naprej se glejta v oči, globoko vdihnita in z izdihom pojta om – o-o-o-o-m-m-m-m ... devetkrat. Medtem ko se gledata v oči, se zavedajta, da sta utelešenje božanskih principov moške in ženske energije.

To je lahko samostojna vaja ali odličen uvod v skupne trenutke. Če jo izvajata pred spolnim odnosom, bo precej globlji in intenzivnejši. Ta vaja odpravlja vse napetosti in negativnosti, prek nje dosegamo skladnost in enotnost na vseh ravneh, kar zvezo naredi močno in globoko.

ČE STE SAMI

Anuloma viloma je preprosta tehnika dihanja, ki v nas uravnoveša sončno in lunarno energijo, oziroma ogenj in vodo ali moški in ženski vidik. Uravnovešanje energij prek diha dosegamo skladno na telesni, umski in čustveni ravni.

Usedemo se po turško. Zravnamo hrbtenico, vrat in ramena. Roke položimo na kolena, dlani so obrnjene navzgor. Dvignemo desno roko v ravni nosu, tako da je komolec v ravnini z glavo (zraven telesa). S palcem zapremo desno nosnico ter počasi in globoko vdihnemo na levo. Zadržimo dih, s srednjim prstom zapremo levo nosnico in izdihnemo na desno. Spet vdihnemo z desno nosnico. To je ciklus, ki ga ves čas ponavljamo. Po vsakem vdihu zamenjamo nosnico. Tako dihamo vsaj pet minut.

Hana Dervović, Jelena Skert, Park Božanske Energije, www.divineenergypark.org

Seks – igra ognja in vode 1. del

Seks – igra ognja in vode 2. del