Kreacija je ljubezen v gibanju

V zadnjem času se pojavlja veliko literature na temo manifestiranja in kreacije. Vse bolj ali manj govorijo o isti stvari – misel ustvarja.

Kreacija je ljubezen v gibanju (foto: Shutterstock) Shutterstock
20. 8. 2011

Se strinjam. Dodala bi pa še: misel in ljubezen skupaj ustvarjata hitreje, lažje, bolj prijetno in zanesljivo. Misel je informacija, napotek, ljubezen je energija. In ko svojo misel in ljubezen zavestno, s pomočjo čutne vizualizacije usmerjamo v določen cilj, se konkretna, zemeljska manifestacija zagotovo zgodi.

Tokrat bi z vami tako za motivacijo rada podelila mojo čisto osebno in konkretno zgodbo o manifestaciji, ki me še posebej radosti in napolnjuje z občutki ljubezni. Naj bo to  zgodba o uresničeni ljubezni …

Vsi imamo svoje male radosti. Malenkosti v življenju, ki nas veselijo, svoje hobije, drobna opravila, ki nas izpolnjujejo. Dve od mojih ljubezni sta vrtnarjenje in vzgajanje rož. Velikokrat se med dnevno meditacijo in vizualizacijo, kadar si želim zvišanja svoje vibracije, ali pa kar tako za sprostitev, v mislih sprehodim po svojem domišljijskem vrtičku. Vedno sem si ga predstavljala nekje na Primorskem, saj ljubim sredozemsko podnebje, eteriko in puhtenje sveže zorane terra rose.

Romantičen primorski vrtiček, poln rož, sveže zelenjave, dišavnic, tipičnih primorskih začimb, obkrožen z oljkami in figami. To je ena od mojih najljubših, če ne najljubša sprostilna vizualizacija. Dan za dnem se v trenutkih tišine v mislih sprehajam med svojimi gredami, polnim se z energijo sočnih paradižnikov, hranim svojo dušo z vonjem bazilike, timijana, rožmarina, žajblja. Svoje telo in dušo napajam z zemeljsko energijo, energijo rož, zelenjave, dreves. V svojih mislih in občutkih se nežno dotikam fizičnega in energetskega prostora rastlinic. Vedno znova se izgubim v lepotah navadnega poljskega cvetja, marjetic, grintavcev, poletnih trav. Svojo dušo in telo hranim z esenco zelenjave, ki jo pridelujem v svojem domišljijskem vrtu.

Po taki vizualizaciji sem vedno polna energije in dobro ozemljena – verjamem oz. vem, da me tako doživet domišljijski sprehod napolni s še kako resnično in uporabno energijo … Pravzaprav si svojega rajskega vrta nisem vizualizirala toliko zaradi izpolnitve, bolj zaradi samega užitka, ki sem ga doživljala ob tem.

Živim v naravi, v svojem »resničnem« življenju obdelujem manjšo zelenjavno gredico, rože, zelišča in dišavnice v lončkih in velikokrat uživam v svojih rastlinah. Z ljubeznijo opazujem rast moje solate, si v mislih predstavljam, kako lepe bodo njene glave in kako hrustljava ter okusna bo. Svojo dušo napajam v cvetovih vrtnic in oleandra ter se razvajam v naravni lepoti in eteriki sivke, rožmarina, timijana, origana, peteršilja in žajblja. Tako z ljubeznijo hranim svojo malo resničnost, ki postaja večja …

Pred nekaj dnevi je moj domišljijski vrt postal resničnost. Naključje, ki ni naključje, je hotelo, da smo v neposredni bližini našega novega primorskega doma dobili na voljo večje zemljišče, ki ga bomo v kratkem spremenili v pravo malo primorsko njivo. Naslednje poletje bodo moji zdaj namišljeni paradižniki, počitek v senci olive in sladkanje s sveže utrganimi figami  resničnost … Ni kaj, še ene uresničene sanje … Moji oljki, ki sta zdaj v večjem loncu, bosta kmalu svobodno pognali svoje korenine v primorska tla …

Seveda bom svoj košček zemlje obdelovala ekološko in biodinamično. V tej fazi manifestacije stvari postanejo bolj konkretne. Obdala sem se s knjigami o naravnem kmetijstvu in vrtičkarstvu, raziskujem naravna gnojiva, semena, sorte, pa pripravo zemlje … vse z velikim veseljem! Naravno sem povezana z virom energije in informacij, ki me skozi moje notranje vodstvo vodijo do znanj in okoliščin, ki jih potrebujem. Zdaj je tukaj konkreten kos zemlje, ki ga spet obdelujem v svojih mislih, razpredam gredice, ga okopavam in čutim energijo bodočih rastlinic, lepoto rož, ki bodo na mojem vrtu dobile priložnost, da zaživijo v vsej svoji lepoti. Posadila sem prve potaknjence, njihove rasti se veselim kot otrok. Pravzaprav je vsaka od mladih rastlinic moj otrok …

Kaj je tisto, kar je moje sanje postavilo v konkretno resničnost, jih prizemljilo? Verjamem, da konkretna, fokusirana misel in ljubezen. Moja namensko usmerjena energija in užitek, ki ga doživljam ob vizualizacijskem ustvarjanju, vse to je priklicalo želene okoliščine. In verjamem, še bolje – vem, da je tako z vsako željo, z vsako manifestacijo. Če je želja prava, srčna, sta vedno prisotni radost in ljubezen, in če sta prisotni radost in ljubezen, je izpolnitev oz. manifestacija le vprašanje časa.

Da bi našli tisto pravo srčno željo in aktivirali energijo za njeno manifestacijo, pa bo potrebno nekaj vrtnarjenja po našem umu. Potrebno bo malce preorati, zrahljati naše misli in čustva, odstraniti plevel, znotraj uma ustvariti naraven, a smiseln red naših misli, čustev in energije. Potrebno bo posejati nova semena, nove misli, nova prepričanja, slike, občutke. Včasih bo potrebno tudi nekoliko naravne zaščite pred škodljivci in neugodnimi vremenskimi razmerami … Tako je pač življenje. In če vse skupaj redno gnojite in zalivate z ljubeznijo, vam obljubim – uspeh ne bo izostal!

In kar je najpomembnejše: ne pričakujte, da bo izpolnitev prinesla srečo! Naj bo srečna sama pot, naj bo vaša pot – načrtovanje in uresničevanje z radostjo in ljubeznijo. Ker smisel ni samo v cilju, smisel je v tukaj in zdaj. In če je tukaj in zdaj kar se da srečen in izpolnjen, bo taka tudi vaša prihodnost!

O rezultatih mojih vrtičkarskih podvigov pa vas obvestim prihodnje leto …

Dijana Tara Sever