KRISTALI, ki so primerni za poletni čas in osvežitev

Kristale so naši predniki uporabljali za zdravljenje, zaščito in širjenje zavesti. Ko je bil človek še povezan z naravo, ni cenil le lepote kristalov, temveč je vedel, da je organizirano energijsko bitje, s katerim se lahko povezuje... Poglejmo, kateri kristali so še posebej primerni za poletni čas. 

KRISTALI, ki so primerni za poletni čas in osvežitev (foto: pexels) pexels
27. 7. 2021

Kristali, primerni za poletni čas in osvežitev:

Ahat – je globinsko sproščujoč kristal, ki zbistri napet um in prinese globok čustveni mir. Deluje proti vsem želodčnim težavam, tremi, strahovom, razbremenjuje in je antistresen.

Kalcedon – je pravi vrelec mladosti, ki dobro vpliva na živčni sistem, ohlaja, prebuja intuicijo, pa tudi popravlja vid.

Mlekovec – prevaja prodorno sončno energijo, ki nas navdaja z voljo ter nas osveži kakor slap.

Krizopras – prevaja energijo, ki je povezana z gozdovi in vsem, kar je zeleno v naravi.

Mesečev kamen – ženski/jin kristal, je negovalen, uporabljamo ga proti menstrualnim težavam, v nosečnosti ali za celjenje ran.

Akvamarin – poleg hlajenja deluje celovito in globinsko, pomirja, prebuja intuicijo, čut za harmonijo in skladnost, ponovno povezuje z Notranjim ali Višjim jazom, spodbuja umetniško ustvarjanje, komunikacijo, deluje pa tudi proti težavam z glavoboli in očmi.

Fluorit – za hlajenje in pomiritev po hudih čustvenih pretresih.

Ametist – spodbuja red in nas v primeru močne izčrpanosti postavi pokonci. Odličen je za ustvarjalnost, za oblikovalce ali za pisanje in splošno ustvarjanje reda. Zelo primeren je proti sevanju, zato ga lahko položimo ob televizijski sprejemnik ali računalnik. Popačeno in neuravnovešeno biopolje, kakršnega povzroča sevanje, nam povzroča izčrpanost in glavobole. Ametisti sicer ne ukinejo sevanja, temveč biopolje spravljajo v ravnovesje in ga ohranjajo nepopačenega. Potrebno je redno čiščenje kristalov, ki jih uporabljamo v ta namen – nekje enkrat tedensko.

Kamena strela – primerna je za stimulacijo v primeru velike izčrpanosti, prebuja voljo in koncentracijo. Splošno je najbolj uporabna, hkrati pa je lahko tudi zahtevna. Odlična je, če potrebujemo prebujanje, poživitev, aktivnost, če potrebujemo počitek, pa je morda premočna.

Eliksir iz kamene strele: zjutraj namesto kave lahko v vrč ali kozarec z vodo položimo očiščeno kameno strelo. Voda se nekje po 15 minutah prežame z energijo kristala, ki nas prebudi.

Roževec – roza barva pomaga pri očiščevanju psihe, sicer pa je ovnovski ognjeni kamen, ki močno vpliva na čustva. Primeren je za ljudi, ki so čustveno apatični, depresivni ali naveličani, daje odločnost, moč in odganja strah.

V kozmetične namene: roževec je čistilen in vpliva tudi na prekrvavitev kože, zato jo čisti (akne ipd). Pripravimo si lahko vodo z roževcem, s katero si spiramo obraz ali pa z njim gladimo kožo.

Nekaj dodatnih uporabnosti:

Za boljše spanje: sokolovo oko in lapis lazuli

Za telesno moč: obsidian, hematit, halkopirit – tudi za kri oz. slabokrvnost

Za ustvarjalnost: ametist, amazonit, aventurin, turkiz

Za komunikacijo: tigrovo oko, amazonit, labradorit

Za rože in uporabo v vrtu: magnetiziramo vodo, s katero zalivamo, ali pa kristal zakopljemo v zemljo ali damo v lonček. Najbolj primerni kristali: krizopras, kalcit, mlekovec, kamena strela (predvsem za rože, ki usihajo in potrebujejo življenje), ametist, ahat ali roževec.

Lastnosti in kvalitete navedenih kristalov so plod Natašinega in skupinskega večletnega dela s sodelavci Duhovne univerze, preverjanja njihovih moči s posebnimi zunajčutnimi, intuicijskimi metodami in procesi.

Iz Sensinega intervjuja z Natašo Zorc - Čudežne moči kristalov

Poglejte si še: Žajbljevo kadilo: 11 pozitivnih učinkov čiščenja prostora z žajbljevim kadilom