Krvavi LUNIN MRK v ŠKORPIJONU

V ponedeljek, 16. maja ob 06.12 uri zjutraj nastopi krvavi lunin mrk v znamenju Škorpijona. 

Krvavi LUNIN MRK v ŠKORPIJONU (foto: profimedia) profimedia
15. 5. 2022

Krvavi lunini mrki so redki in močni. Predstavljajo določen konec oz. zaključno točko nekega poglavja v našem življenju. 

Krvavi lunini mrki so dobili ime po rdečkastem odtenku, ki ga dobi luna, ko pride do popolnega luninega mrka. Popolni lunin mrk ali lunin mrk krvave lune vedno pade na polno luno in je najmočnejša luna, ki jo lahko doživimo. Nosi težo številnih polnih lun!

Energija mrka je nekaj, kar lahko občutimo na fizični, čustveni, mentalni in duhovni ravni, učinki pa lahko trajajo dlje časa. 

Vsi mrki aktivirajo našo dušno "pogodbo" in prinašajo dogodke, ki so potrebni za rast in razvoj naše duše. Čeprav nam mrki lahko prinesejo navidez zapletene izzive, nas vedno postavijo tja, kjer moramo biti.

Pod tem mrkom bomo vodeni, da zapremo določeno poglavje našega življenja. Ta mrk predstavlja zaključek. Nekaj ​​se mora končati. 

Ker ta mrk pade v transformativno znamenje Škorpijona, se lahko umaknemo vase, v notranjost, da bi odstranili določene plasti sebe in se premaknili v globlje in bolj pristno stanje bivanja.

Škorpijona predstavlja škorpijon zaradi njegove sposobnosti, da se preobrazi in odstrani kožo. Toda energija Škorpijona je povezana tudi s feniksom. Feniks ima sposobnost in moč, da se dvigne iz pepela. Iz pepela se dvigne v svojo pravo in najvišjo obliko. Vsak od nas ima moč, da to naredi zase. Medtem ko mrk lahko prinese pepel, prinaša tudi obljubo, da se lahko tudi mi dvignemo kot feniks in se prerodimo v največji možni meri.

Cikli smrti in ponovnega rojstva so del življenja. Če mrk prinese zapiranje česar koli v vašem življenju, naj bo v srcu misel, da obstaja priložnost, da se ponovno rodite iz pepela. Še enkrat poudarjamo: mrki, čeprav so izziv, nas vedno postavijo tja, kjer moramo biti za najvišji razvoj naše duše.

Ko čutimo energije mrka, se lahko zgodi, da se moramo umakniti v osamo. V tem tihem prostoru se lahko znajdemo, da doživljamo prebujanja, "aha" trenutke in globlja spoznanja o svoji poti, naših odnosih in situacijah, v katerih smo se znašli.

Ker ta mrk nosi tematikov koncev, se lahko znajdemo, da moramo nekaj opustiti ali spoznati, da se mora naša trenutna pot spremeniti, da bi nam bolje služila.

Mrki so zelo občutljiv, psihični čas, zato bodite pozorni na svoje občutke, ki vam prinašajo sporočila. Ker bo Merkur pod tem mrkom tudi retrograden, bomo morda čutili meglo v glavi oz. mislih ali zmedeni glede tega, kako naprej v našem življenju. Bodite potrpežljivi in ​​se umirite v sebi. 

Naš notranji glas vedno pozna pot, in čeprav ta mrk morda zahteva, da smo potrpežljivi, lahko verjamemo, da bomo pravočasno dobili vse odgovore, ki jih potrebujemo.

Pod tem mrkom bosta Venera in Chiron prav tako usklajena. Ta planetarna kombinacija nam lahko pošlje očiščevalne, zdravilne vibracije, ki nam pomagajo najti zdravljenje ran, ki so nas prizadele. Nekaterih ran ni mogoče nikoli zaceliti, toda pod tem mrkom vladajo pomirjujoče energije, ki nas lahko podpirajo pri iskanju ravnotežja in moči. To energijo lahko zavestno uporabimo tako, da si zastavimo namen, da končamo boleče rane, zgodbe ali situacije, v katerih smo se znašli.

Mrki nas vedno vodijo do našega naslednjega koraka, zato je po tem, ko si zastavimo namero, naslednja najboljša stvar, ki jo lahko storimo, predaja in zaupanje.

Mars in Neptun sta prav tako v poravnavi pod tem mrkom, kar nas vodi, da se osredotočimo na našo duhovno povezavo. Mars je neustrašna energija, ki jo vodijo bojevniki, medtem ko je Neptun namenjen višji ljubezni in povezanosti. Ta kombinacija energije pod mrkom nas vodi, da se osredotočimo na naše duhovno počutje in se spomnimo, da smo tu kot duše, ki morajo izkusiti človeško izkušnjo.

Včasih se je enostavno ujeti v človeškost vsega tega, a ko gremo vase, se lahko spomnimo, da je vse začasno, da smo vsi povezani in da ima vsak od nas vlogo pri mnogo višjem in širšem razpletu življenja. 

Bo lunin mrk v pondeljek, 16. maja, viden tudi v Sloveniji?

Polsenčna faza mrka se bo začela ob 3. uri in 32 minut, začetek delne faze ob 4. uri in 28 minut, popolna faza se bo začela ob 5. uri in 29 minut. Luna tega dne pri nas zaide ob 5. uri in 31 minut, torej med popolno fazo mrka. Drugega dela mrka iz naših krajev torej ne bomo mogli videti, ker bo luna že pod obzorjem. (Vir: https://astronomska-revija-spika.si)

Vir: foreverconscious.com