Prihaja najdaljši (krvavi) lunin mrk v tem stoletju (27. julij)

V petek, 27. julija 2018 bo ob 22:22 uri nastopil lunin mrk. Tokratni lunin mrk bo najdaljši v tem stoletju! Ker vemo, da luna izredno močno vpliva na nas, si poglejmo, kaj lahko pričakujemo pri tokratnem pojavu. 

Prihaja najdaljši (krvavi) lunin mrk v tem stoletju (27. julij) (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
23. 7. 2018

V astrologiji luna vlada našim čustvom in intuiciji ter nas opominja, da smo mnogo več, kot le to, kar lahko vidimo s fizičnim očesom. Že vekove so se ljudje k luni obračali po vodstvo in razumevanje. 

Tokratna luna ne bo le polna, pač pa nastopi popolni in krvav lunin mrk, gre za eno izmed močnejših aktivnosti lune, saj bo to najdaljši lunin mrk v tem stoletju. Za dve minuti daljši bo mrk šele leta 2123.

Zakaj "krvav" mrk, se sprašujete? Krvav mrk se omenja takrat, ko imamo niz treh ali večih zaporednih popolnih luninih mrkov oz. ko mrk daje luni rdeč sijaj. Poglejte v petek zvečer v nebo in lahko boste videli luno v posebnem "krvavem" ali rdečkastem sijaju. Luna bo pričela vstopati v senco oz. mrk po našem času ob 20.24 uri v petek, 27. julija, iz Zemljine sence pa bo izstopila ob 00.19 uri v soboto, 28. julija. 

Lunin mrk in karma naše duše

Mrk bo v znamenju vodnarja, zato se bo lunina moč lahko prebila v dno naše duše, da bi nas spremenila in nam pomagala preiti na povem novo raven.  

Zemlja je dimenzija polna izzivov. Na njej se dogajajo konflikti, vojne, lahkota, bolečina, tepljenje... A kljub temu pride na ta planet ogromno duš. Naše duše vedo, zakaj so izbrale Zemljo v tem času. Smo točno tam, kjer trenutno moramo biti. 

Pod vplivom mrka se bo prebudila karma naše duše. Če smo dovolj pozorni, lahko dobimo uvid ali se spomnimo, zakaj je naša duša izbrala to popotovanje. 

Medtem ko vidimo svoje življenje skozi fizične oči kot nepošteno, dobro, slabo in vse vmes, vidi naša duša stvari drugače. Če gledamo na življenje z našim duhovnim ali tretjim očesom, dobi naše življenje povsem nov pomen in druge barve. Vidimo, da ima vse svoj smisel, da je pravzaprav vse tako, kot mora biti. Če gledamo življenje skozi naš zamejeni um, pa bomo zelo težko videli globino in resnični pomen našega življenja. 

Da, življenje na Zemlji je poseben izziv, vendar smo se odločili zanj. Na lunin mrk se lahko zgodi, da se bodo v nas oz. iz nas dvigovale različne vsebine - z namenom, da bi se spomnili, kakšne so naše lekcije na tem planetu, kaj je v tem trenutku potrebno postoriti na sebi in kakšno je naše poslanstvo, ki ga moramo opraviti. 

Tovrstno dogajanje je velik dar, ki nam pomaga, da se aktiviramo, spremenimo, da se prebudimo ali preusmerimo, če smo doslej hodili po napačni poti. 

Mrk v znamenju vodnarja nas bo "potisnil" in morda bo "pritisnil" prav tam, kjer nas boli. Zakaj? Zato, da lahko očistimo in opustimo bolečino ter najdemo svobodo. 

Kot najdaljši lunin mrk, ki ga bomo kadarkoli doživeli, je to priložnost, da gremo zares globoko in opustimo tisto, kar nočemo, da gre z nami naprej in nas "vleče navzdol". Čas je za čistko. Čas je, da razrešimo karmo mnogoterih življenj. Vodnarjeva energija pa nam pomaga, da vidimo širšo sliko. 

S povečano občutljivostjo luninega mrka, bomo lahko videli in občutili bolečino, ljubezen, radost, strah... Vsako čustvo, ki ga doživljajo bitja na tem planetu. Občutimo lahko medsebojno vsepovezanost in svojo pomembno vlogo v tej mreži.

Intenzivni občutki lahko privlečejo na plano mnoge bolečine in stare rane na vseh nivojih. Morda bomo pod to energijo delovali impulzivno, naredili kaj nepremišljenega, zaletavega in kritizirali. Morda bomo občutili težino tega sveta, brezup ali nesigurnost glede prihodnosti. 

Čeprav moramo v tem času predihati marsikaj težkega, lahko skozi vse to najdemo svetlobo. Potrebno se je predati življenjskemu toku. Potrebno je spustiti in opustiti vse, kar mislimo o sebi in si samo dovolimo biti. Dovolimo si biti, dovolimo si stanje niča. Naj kozmos naredi, kar je potrebno. Naj odide vse, kar se pretresa v nas. 

Imejmo samozavest in zaupanje, da je za vsem dogajanjem širši namen. Poskusimo videti svet skozi višji jaz in se spomnimo, da je to tukaj in zdaj le delček oz. naše začasno potovanje, ki pa je vsekakor izredno pomembno. 

Po Zemeljskem ali človeškem popotovanju se bomo vrnili v svojo resnično formo ali stanje. A do takrat je potrebno marsikaj postoriti. To delo pa ne more biti opravljeno, če smo pozabili, kdo smo v resnici in zakaj smo tukaj. Naše delo ne more biti opravljeno, če ne razumemo, da nas vsi dogodki in ljudje okoli nas oblikujejo - točno tako, kot si je začrtala naša duša. 

Mrki sicer že od nekdaj napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, neverjetna naključja ali nesreče, zato to zagotovo ni dan ali obdobje za pomembne projekte in dejavnosti. Na ta dan si ne zadajajte pomembnih nalog. Bodite kar se da v miru in tišini. 

Julijski krvavi lunin mrk bo torej aktiviral in spuščal stare bolečine. Če bomo dovolili, pa se lahko dotaknemo tudi svoje duše in tistega dela, ki je sklenil dogovor za Zemeljsko misijo. Ko se enkrat dotaknemo tega dela sebe, vidimo svet popolnoma drugače. In čas je za drugačno - širšo perspektivo. 

foreverconscious.com