10 lastnosti razsvetljenja

Nekoč, pri starih kulturah, so bili vodje ljudstev lahko zgolj in samo razsvetljeni ljudje. Ljudje, ki so imeli razprto zavest in srce. Ki so bili povezani z vesoljem in jasno videli, kaj ljudje potrebujejo. Le takšni ljudje so lahko zares delovali v najvišje dobro vseh. 

10 lastnosti razsvetljenja (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
14. 8. 2018

Kdo pa danes vodi ljudi? Žal, običajno ljudje ozke zavesti, duhovno nerazviti, ki pa seveda ne morejo delovati v doborobit človeštva, saj ne vedo, kaj in kako. 

Poglejmo si torej nekaj splošnih lastnosti razsvetljenih oseb. Ljudi, ki naj bi bili – po zakonih naših davnih prednikov – edini spodobni za vodenje drugih.

10 lastnosti razsvetljenega: 

1.  Je v stanju radosti

Razsvetljena oseba je v stanju sreče in radosti – ves čas. To radost in izpopolnjenost pa si želi deliti tudi z drugimi, zato jim pomaga, da jo dosežejo, če le lahko. Vedno najde rešitve za težave, je samozavesten in miren v sebi.

2. Je v stanju miru in vsepovezanosti

Razsvetljena oseba je dosegla mir in spokojnost, zato v sebi ne nosi več strahov in destruktivnih čustev. Nima strahu pred neznanim, novim in drugačnim. Povezuje vse ravni - nad fizično ravnjo hkrati. V ljudeh ne vidi samo fizične podobe, pač pa njihovo dušo. Enako vidi tudi v živalih. Je osvobojen od skrbi, saj razume, da mu svobodo prinaša povezanost s samim seboj, navezanost na materialno pa prinaša trpljenje.

3.  Je vedno ljubezniva in sočutna

Razsvetljena oseba je odprta, čuti ljubezen in sočutje do vsega – do sebe, ljudi, živali, rastlin, zvezd na nebu… Zaveda se vsepovezanosti ter nujnosti, da potrebujemo eden drugega, da preživimo.

4. Je vedno iskrena

Razsvetljena oseba je vedno in povsod iskrena. Pove, kar misli in čuti. Zato je ljudje pogosto ne marajo ali se je bojijo, saj se bojijo resnice. A razsvetljeni ve, da resnica osvobaja in je nikoli ne prikriva.

5. Je razgradila svoj ego

Razsvetljena oseba ni zaverovana sama vase, saj je že "izgubila" svoj ego. Je čustveno stabilna, ne potrebuje dokazovanja ali tekmovalnosti. Razume, da je vsakdo na svoji poti, zato je potrpežljiva in razumevjajoča do vsakogar. Zaveda se, da mora vse staro oditi, da lahko pride boljše in novo. 

6. Je skromna

Razsvetljeni je vedno skromen in nenavezan. Zaveda se svojega pomena v vesolju in ne potrebuje potrditve drugih. Ne potrebuje nikomur ničesar dokazovati. 

7. Je jasnovidna

Razsvetljeni ima odprto zavest, zato vidi jasno. Iz višjih ravni in akaše dobiva jasne informacije, kaj potrebujejo ljudje in kaj ter kako bi bilo potrebno storiti.

8. Ima veliko notranjo moč

Razsvetljeni ima razvito izrazito notranjo moč, zato nima več potrebe po zunanji moči. Lahko pa je odličen vodja, saj je edini, ki lahko zares pomaga drugim, da se rešijo trpljenja. Vodi z vzorom in pomočjo, ne z nadzorom. 

9. Ja zavestna svojega zdravja

Razsvetljeni skrbi za svoje fizično, mentalno in emocionalno zdravje, ki morajo biti vedno v harmoniji. Ne potrebuje drugih, saj se zaveda svoje moči samozdravljenja in odgovornosti samega zase. Je zelo zavesten, kaj daje vase in kaj počne s svojim telesom.

10. Je predana svoji poti in svojemu poslanstvu

Zaveda se, da duhovni razvoj zahteva nenehno delo in predanost, a je edino vredno delo na Zemlji. Ne preneha se razvijati tudi po razsvetljenju. Je zavesten sebe v vsakem trenutku, ves čas se uči in razvija ter pomaga drugim.

Povzeto po: huffingtonpost.com