Lekcija v letu 2023 bo bolje poskrbeti za svoj živčni sistem

V letu 2023 bomo vpeti med dva retrogradna Merkurja, saj z njim pričenjamo in zaključimo leto. Preberite si, kaj je o tem povedala djotiš svetovalka Tina Pipan v Sensa podkastu. 

Lekcija v letu 2023 bo bolje poskrbeti za svoj živčni sistem (foto: profimedia) profimedia
2. 1. 2023

Če pogledamo splošne naravne ritme leta, vidimo, da v leto 2023 vstopimo z dvema retrogradnima planetoma. Retrograden je princip Marsa in Merkurja, ki traja do 18. januarja. Hkrati bomo leto 2023 nato tudi zaključili z retrogradnim Merkurjem.

Komunikacija, izrazna moč, trgovina, papirologija, diplomacija, promet... Vse to je povezano z Merkurjem. Veliko stvari, ki nas obkrožajo v našem svetu. Ko je Merkur retrograden, je dobro upoštevati, da je molk včasih zlato in da imamo dve ušesi in ena usta. Kar pomeni, več poslušaj, manj govori.

V obdobjih retogradnega Merkurja velikokrat narobe slišimo. Merkur je povezan z jasnim razloževanjem: kaj je naše in kaj ni naše. Zelo pogosto lahko pride do napačnih predstav, do tega, da slišimo stvari drugače, kot je bilo mišljeno, da morda mi sami posredujemo stvari na napačen način... Zato je v času retrogradnega Merkurja pomembno paziti na to, kako so stvari skomunicirane, kdaj pa kdaj se zadržati; seveda je pomembno, da skomuniciramo stvari, vendar je pomembno tudi, da skomuniciramo stvari na pravi čas in na pravi način. To je čas, da se zavedamo, kje je naša odgovornost in kje od nekoga drugega. 

Še eno pomembno lekcijo imamo v tem času. Vpliv dezinformacij, ki jih je na internetu ogromno ter jih ljudje ves čas povsod pijejo vase. Današnja masa informacij je prevelika za naš živčni sistem, saj jih ta na dnevni ravni ne more sprocesirati toliko, kot smo jim priča danes.

Moj iskren nasvet je: dajmo se malo umakniti od poplave informacij, saj te izjemno vplivajo na našo energijo. Tisti, ki smo bolj občutljivi in senzitivni to že tako ali tako zelo zaznavamo. Naš živčni sistem je preobremenjen, poveča se nemir, kortizol, adrenalin... Potem ne moremo več sprejemati težjih odločitev zase, saj nimamo miru v sebi. Leto 2023 je odlična priložnost, da se bomo tega bolje zavedali. Da gremo večkrat iz poplave zunanjih informacij (še posebej na družabnih omrežji), raje navznoter vase, saj velikokrat prave informacije dobimo takrat, ko ugasnemo vse naprave. 

Retrogradnost ne pomeni nujno nekaj slabega. Vsak princip, ki je retrograden, je močnejši po svojem delovanju, zato lahko takrat te stvari močneje čutimo. Retrogradnost pomeni ponavljanje, poglabljanje, popravljanje. Takrat lahko popravimo komunikacijo s samim seboj in s svetom. To bo zagotovo ena izmed lekcij v letu 2023. 

Celoten podkast si poglejte na: metropolitan.si/play/sensa/

Pogovor lahko poslušate tudi preko podkast aplikacij: