4 lekcije deževnega vremena: dež simbolizira čustveno očiščevanje

Brez vode ni življenja. Voda je blagoslov, ki napaja suho zemljo in omogoča življenje. Danes bodimo hvaležni za dežne kaplje. 

4 lekcije deževnega vremena: dež simbolizira čustveno očiščevanje (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
27. 9. 2022

Dež od nekdaj simbolizira čustveno očiščevanje in novo rojstvo. Je pomemben element življenja, ki nam daje pogum in upanje. V vedski kulturi simbolizira darove boga - darove iz kozmosa, ki dežujejo na nas.

Česa nas uči dež? 

  • Prilagodljivost

Vam je dež uničil plane? Kaj sedaj? Spremeniti bo potrebno smer. Dež nas uči prilagodljivosti na spremembe. Da se ne zataknemo v pričakovanja, kako bi nekaj moralo biti, pač pa sprejmemo situacijo in iz nje naredimo najboljše, kar lahko.

  • Opuščanje in očiščevanje

Oblaki izlijejo iz sebe padavine, dežne kaplje so kot solze. Tako bi moral tudi človek iz sebe izpustiti vse, kar ga muči – žalost, jezo, travme... Z očiščevanjem čustev se bomo pozdravili in naredili prostor za srečo v življenju. Dovolite si biti oblak.

  • Priložnost za umiritev in meditacijo

Dež zalije travo, rože, drevesa, napolni reke, jezera... Nahrani zemljo in njegove prebivalce. Ko pada dež, tudi vi nahranite svojo dušo. Dež vam daje priložnost, da se umirite in poglobite vase.

  • Optimizem

Čeprav se mora zdi, da je deževen dan depresiven (še posebej, če so pogosti), pa so lahko deževni dnevi tudi optimistični. Klišejsko, a resnično: po dežju vedno posije sonce. Tako je tudi v življenju, če ste sredi nevihte, ostanite optimistični, saj bo slej kot prej posijalo sonce in trava bo bolj zelena. Nebo je najlepše in najbolj čisto po dežju, morda vas preseneti celo mavrica. Bodite hvaležni za dež!