Lekcije, ki jih prinaša retrogradna Venera (5. oktober - 16. november)

Venera nam bo letos popestrila jesen! Poglejmo si, zakaj bo čas do 16. novembra še posebej intenziven. 

Lekcije, ki jih prinaša retrogradna Venera (5. oktober - 16. november) (foto: profimedia) profimedia
6. 10. 2018

Venera se poda v retrogradno gibanje vsakih 18-19 mesecev. Ko se to zgodi, ta dogodek globoko občutimo.

Skozi letošnje leto (in še posebej poletje) smo imeli kar nekaj retrogradnih planetov, ki so močno vplivali na nas. Sedaj pa je na vrsti Venera, ki se bo gibala retrogradno od 5. oktobra do 16. novembra. Takoj po tem, ko se njen retrogradni cikel zaključi, pa nastopi retrogradni Merkur. 

Vesolje nam tako daje jasne možnosti in spodbude, da prevrednotimo, preuredimo in pregledamo stvari v svojem življenju. Spodbujeni smo, da pogledamo v svojo preteklost, kjer bomo našli odgovore in namige, da se lažje podamo naprej. 

Retrogradni planet pomeni, da gre globlje, v podzemlje ali v podzavest, vpliva na najbolj skrite in globko delčke nas samih. Zato je to pomemben čas za globok vpogled vase.

Venera bo sprva retrogradna v znamenju škorpijona, od 31. oktobra dalje pa v znamenju tehtnice. (To se je nazadnje zgodilo pred osmimi leti; oktobra in novembra leta 2010 - pomislite, kaj se je dogajalo v vašem življenju takrat). 

Škorpijon je povezan z globoko transformacijo, z razkrivanjem najglobljih delov duše - prav to bomo lahko občutili v naslednjih tednih. 

Venera pa vlada srcu, odnosom, seksualnosti, ženski energiji, zdravju, obilju in denarju, umetnosti, ustvarjalnosti ter intuiciji. V tem času lahko deluje na vsa omenjena področja. Splošno pa nas bo spodbujala, da si dovolimo več ljubezni do sebe in da bolj odpremo svoje srce. 

Smisel gledanja v preteklost ni podoživljanje travm, pač pa stopiti na raven višje v spirali ter videti pretekle dogodke iz druge perspektive. Razumeti namen in biti hvaležen za vse situacije ter opustiti morebitno žalost ali jezo. Ko razumemo preteklost in njene lekcije, osvojimo potrebno modrost, smo močnejši in gremo lahko naprej. To je smisel planetov, ki se navidez gibajo nazaj. 

Venera je boginja ljubezni in odnosov. Ko se giba retrogradno, so naši odnosi na testu. Boginja ljubezni nam daje na voljo 40 dni, da si uredimo svoje odnose. Ni naključje, da je Venera retrogradna 40 dni. 40 je sveto število povezano z izpolnitvijo (ki nastopi po obdobju testov in preizkusov). 

Namen preizkusov in testov v času retrogradnosti je, da nas postavijo nazaj v srce. Ta čas je lahko poln izzivov, hkrati pa prinese novo rojstvo. Škorpijonova smrt je seveda metaforična. Ne pomeni, da bo kdo umrl v tem času, pač pa da bo naše življenje šlo skozi določeno transformacijo. Venera nas lahko pahne izven cone udobja v neznano. To je lahko tudi boleče, vendar vredno. 

Škorpijon je najbolj intenziven znak zodiaka. Njegov teritorij zajema tematike kot so: seks, smrt, finance ter tabuji na splošno. Govorili in ukvarjali se bomo s stvarmi, s katerimi se običajno ne ukvarjamo. 

Škorpijon vlada najbolj globljim kotičkom naše psihe - našim intinktom, refleksom, skritim strastem in tabujem. Vse stvari, ki jih skrivamo pred drugimi in včasih tudi pred seboj, lahko privrejo na površje. 

Venera v škorpijonu je globoko zapeljiva. Želi si strastne ljubezni in globoke čustvene povezave ter je ni strah iti tudi globoko skozi temo. 

Retrogradna Venera v škorpijonu nas bo spomnila na nekaj, kar smo si vedno želeli, vendar tega nismo dobili. Inspirirala nas bo, da poskusimo še enkrat.

V prvem delu (od 5. oktobra do 31. oktobra) bo torej izjemo intenziven čas, ko lahko občutimo intenzivne (obsesivne) občutke in čustva ter privlačnosti. 

Venera v tehtnici, ki nastopi 31. oktobra, bo obarvana z odnosi. Tehtnica pa bo prinesla končne rešitve temu tranzitu. 

To čas lahko občutimo kot težaven tranzit, saj retrogradna Venera prinese nedokončane stvari nazaj v naše življenje: pretekle ljubimce in partnerje (tudi ljubimce iz prejšnjih življenj), stare prijatelje ali ponavljajoče se vzorce v odnosih. 

Nedokončane stvari so lahko težke, zahtevajo veliko dela in energije, vendar jih moramo razrešiti, sicer nas spremljajo nekje v ozadju skozi celo življenje in nam poberejo še več energije na daljši rok. 

Venera bo tudi razkrila morebite manipulacije v odnosih in ostale nepravičnosti; nič več skrivanja in zatiskanja oči! 

Karkoli bo boginja ljubezni počela, bo to počela z namenom, da postanemo boljši. Boljši pa lahko postanemo samo takrat, ko odpremo svoje srce, iskreno pogledamo vase in raziščemo svoje globoke potrebe. 

Bodimo hvaležni za vsako strto srce v življenju, saj je bilo za nas načrtovano. Strto srce pride z namenom, da razkrije del nas. Da nas pretrese, malce razgradi naš ego, nam pokaže naše ovire in odvisnosti. Srce se zlomi tudi zato, da lahko vanj pride nova svetloba - da končno spustimo nadzor in spremenimo svoje življenje. 

foreverconscious.com, astrobutterfly.com