Letu 2019 bo vladal Merkur

6. 1. 2019
Deli
Letu 2019 bo vladal Merkur (foto: profimedia)
profimedia

Iz toplih energij vladarice Venere v preteklem letu, bo letu 2019 zavladal planet Merkur, ki prinaša popolnoma druge prioritete in bolj intelektualno obarvane energije.

V astrologiji je Merkur planet, ki usmerja način razmišljanja, sporočanja in posredovanja informacij. Kot planet, ki je najbližje Soncu, prinaša večen občutek za boj in željo po širjenju obzorij. Rimljani so ga častili kot zaščitnika trgovcev in govornikov, ki je bil znan po tem, da je bister in hiter, vendar večkrat tudi goljufiv.

Vlada komunikaciji, povezujemo ga z govorom, pomembno vlogo pa igra pri sposobnostih intelektualne narave. V astromedicini je povezan z rokami, nogami in živčevjem. Je zaščitnik pisateljev in transporta. (vir: Tadej Šink)

Merkur je planet, ki se prilagodi znamenju, v katerem je, kaže tudi stopnjo inteligentnosti in to, koliko dober retorik je nekdo – ali bo zadevam, ki so vezane na govor, kos ali pa ne. Vlada tudi trgovcem, posrednikom, prav tako tatovom in goljufom.

Povezujemo ga z vsemi publikacijami, je zaščitnik pisateljev in transporta. Dnevni dom ima v pozitivnem (moškem) dvojčku, nočnega pa v negativni (ženski) devici. Ščiti tudi vse delavce, ki so nam na uslugo in nam po potrebi priskočijo na pomoč.

Merkur je tukaj, da vam pomaga, da postavite svoje misli in vibracije v dejansko realizacijo.

Jezik, pisni in verbalni je glavna domena tega planeta. Kaže način, kako se organizirate, sintetizirate in prenašate podatke, ureja mobilne naprave, računalnike, razporejanje in prevoz. Ta dinamičen planet se nahaja v zodiakalnem znaku v povprečju tri tedne. Vendar pa obstaja izjema v tistih zloglasnih retrogradnih obdobjih. To se zgodi tri do štirikrat letno, kar povzroča, da ostane v enem samem znaku do devet tednov. Merkur je družbeni vodja, ki ureja tudi vaše medsebojne odnose.

Vlada zračnim dvojčkom in previdni devici, zato so njegove energije hkrati razpršene in analitične. Torej lahko dvojčki in device v letu 2019 pričakujete več možnosti za napredek.

Analitični vidik Merkurja vas lahko nekoliko obremeni. Pomembno se bo poglobiti v to, kako obdelujete podatke, kako ste organizirani. Postavilo se bo tudi vprašanje, ali želite določene stvari pustiti in hraniti na policah, ali bi si raje naredili prostor, jih vrgli in zadihali.

Merkur je družbeni vodja, ki ureja tudi odnose z brati in sestrami, platonskimi prijatelji, sodelavci in sosedi. Če hrepenite po bolj globokih interakcijah z drugimi, naj Merkur v letu 2019 postane vaš vodnik, ki vas vodi k pravim pristopom na področju odnosov. Ker upravlja z miselnimi procesi posameznika, je priporočljivo izkoristiti čas njegovega direktnega gibanja v smeri lažjega in bolj učinkovitega napredka. V času njegove retrogradnosti pa lahko pride do povečanih zastojev, blokad, nerazumevanja, pozabljivosti, skratka nič ne bo tako, kot bi si želeli.

Miselne procese, ideje in pomembne informacije iz zavestnih in nezavednih virov bo potrebno usklajevati in predvsem razumeti. Merkur namesto vas analizira, razvrsti, in naredi smisel stvari. Področja, kjer vas bo ves čas opominjal na spremembe bodo povezana z vprašanji, kako se spopadate z nemirno energijo? Kako izražate svoje misli? Kako pristopate k drugim in informacijam, da se naučite in izmenjujete ideje?

V pozitivnem smislu boste z Merkurjem v letu 2019 bolj radovedni, komunikativni in vsestranski. V negativni smeri pa ste lahko zelo napeti ali nervozni, neodločni in preveč zakomplicirani.

Že pred pričetkom pomladi, od 5. do 28. marca, začne Merkur retrogradno pot. Prihajalo bo do zamud, zastojev, blokad, komunikacijskih in ostalih mrkov, zato velja upoštevati opozorila in povečati previdnost. To obdobje je kot naročeno, da se odpravijo stare napake in končajo že pričeti projekti, ki v dolgoročnem smislu ne bi bili uspešni.

Od 8. julija dalje bo Merkur ponovno retrograden, zato v tem obdobju ni primerno uvajati novosti. Avgust bo precej vroč mesec v več pogledih, zato naj vas spremljata budnost in previdnost, še posebej v prometu. Prisotnih bo veliko nasprotovanj, manipulacij, iskanja ravnovesja v odnosih, a žal ne v pozitivni smeri. V novembru prihaja s ponovno retrogradnostjo v znamenju škorpijona skrivnosten, dvomljiv čas, ko bo potrebno iztrgati se iz primeža negativnih vzgibov.

Merkur se povezuje z rokami, dihali in možgani, zato bodo ta področja v tem letu bolj izpostavljena. Previdni bodite, da v času njegove retrogradnosti upoštevate pravila, ko se rokujete z zahtevnimi opravili, več pozornosti velja tudi pri tistih, ki vas mikajo ekstremni športi.

Če želite skozi leto ugodno pluti z Merkurjem, skušajte delovati in se odzivati bolj premišljeno, razumsko in predvsem osredotočeno.

horoskop.si

Poglejte si še: 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja