Ljubezenska karma: Zakaj imajo nekateri (ne)srečo v ljubezni?

Zakaj imajo nekateri srečo v ljubezni, drugi pa privlačijo negativna ljubezenska izkustva? Je to samo slučajnost? V ljubezni doživljamo srečo ali nesrečo zaradi naše ljubezenske karme.

Ljubezenska karma: Zakaj imajo nekateri (ne)srečo v ljubezni? (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
13. 10. 2019

Iz perspektive reinkarnacije in karme slučajnost ne obstaja; vse se dogaja z razlogom. V ljubezni doživljamo srečo ali nesrečo zaradi naše ljubezenske karme.

Kaj je ljubezenska karma?

To je rezultat našega delovanja v preteklosti (v tem ali prejšnjem življenju!). Nekdo s "slabo" ljubezensko karmo je morda v preteklosti deloval nepošteno, sebično, posesivno, jezno, ljubosumno, pohlepno...

Preden se krivite za napake iz preteklosti, vedite, da ima prav vsak človek dobre in slabše izkušnje iz preteklosti. Vsi delamo napake.

Ali je mogoče preseči slabo ljubezensko karmo?

Da. Z odkrivanjem in opuščanjem glavnega vzroka "slabe" karme; in to ne glede na to, ali se je ta zgodil prejšni teden ali pred 2000 leti.

Ključ je v o(d)puščanju preteklosti.

To lahko storite v 3 korakih:

1. Odkrijte svoje blokade in se jih osvobodite

Najdite vzrok, pobrskajte po spominu: kaj ste počeli v preteklih odnosih? Katere situacije se vam ponavljajo ves čas? V katerih ciklih se vrtite?

Naučinkovitejše ozaveščanje in opuščanje temeljnih vzrokov katerekoli nesreče boste morda opravili skozi meditacijo.

2. Oprostite sebi in vsem, ki so vključeni v temeljni vzrok.

Ko odpustite drugim, je to v vašo dobrobit. Vsak občutek krivde in vsaka jeza sabotirata naše ljubezensko življenje!

3. Delujte zavestno v sedanjosti

Ko ste ugotovili vzrok, ga razgradili, odpustili sebi in drugim, je pomembno to, kar počnete v tem trenutku! Nikar ne ponavljajte starih napak. Kar počnete sedaj, bo vaša karma v prihodnosti. Zato delujte maksimalno zavestno, iskreno in ljubeče.

Vi ste tisti, ki imate moč, da izboljšate svoje ljubezensko življenje, saj se vsi odgovori resnično nahajajo v vas.

Ko redno meditiramo, širimo svoje zavedanje, opuščamo vse staro in nepotrebno, smo maksimalno zavestni v sedanjih odnosih in našem čustvovanju, delujemo drugače oz. ne ponavljamo starih napak, takrat bo tudi naše ljubezenska karma zasijala v novi luči. 

Vir: healing.about.com