Marjan Ogorevc: Ljudje raje umrejo, kot da bi se spremenili

"Ljudje so raje bolni, kot da bi odpustili, res, raje umrejo, kot da bi odpustili," pravi v Sensinem intrevjuju bioterapevt Marjan Ogorevc.

10. 12. 2015

"Ena mojih velikih ugotovitev je, da ljudem ne moreš dati ničesar, dokler niso pripravljeni. Včasih sem zaradi tega zelo žalosten, s tem se moram še soočiti. Recimo – prišli sta gospe s podobno diagnozo, artritis v zelo pozni fazi, obe že na močnih protibolečinskih terapijah. Pri obeh je bil vzrok isti – vse življenje sta obsojali druge, močna jeza na domače in okolje. Prva je rekla, res je,pomagajte mi, da to spremenim! Po prvem obisku je šla njena bolečina na pol, samo še tu in tam si je gospa pomagala z aspirinom. Druga je tudi rekla – res je, a nikoli jih ne bom nehala sovražiti! In je odšla, enaka kot prej. To je nekaj, s čimer se moraš soočiti kot terapevt."

Sami smo odgovorni za to, kar se nam dogaja, vedno znova poudari Marjan. Moč odpuščanja sebi in drugim ter odprtost za spremembe zdravijo človeka in družbo, uči ta iskani in povsod dobrodošli avtor devetih knjig, ki je zdaj na poti prenašanja svojega znanja v svet.

Za Marjanom Ogorevcem je dobrega četrt stoletja rasti na področju alternativne medicine, ki jo je speljal od integralne biorgonomije do karmične diagnostike. Za prvi del se je navdihoval in učil pri NaomiFeinberg, do drugega je prišel prek znanj ruskega zdravitelja, avtorja in psihologa Sergeja Nikolajeviča Lazareva. Svojo pot je nato nadaljeval kot samouk.

Najprej je bil fant z vasi, ki je cele dneve preživel v naravi. Potem športnik, trener, pa mornar, pozneje zaposlen v Slovenski vojski, povrhu pa – diplomirani ekonomist. Znan je postal predvsem kot bioterapevt in dve leti po njegovem povratku v atletiko tudi trener olimpijskemu zmagovalcu Primožu Kozmusu; vse to se zdi kot neki davni temelj, ki se je znašel pod trdno stavbo mogočnega daru – pomagati ljudem in družbi pri odgovornem in zdravem življenju.

Celoten intervju lahko preberete v tiskani reviji Sensa december/januar